Máte chuť na niečo chutné a chrumkavé? Potom vyskúšajte tieto fantastické maďarské bublinkové langoše! Sú mäkkučké, nadýchané a plné chuti. Pripravia sa vám rýchlo a jednoducho, takže ich môžete mať na stole už za pár minút.
Langoše sú tradičné maďarské jedlo. Môžete si ich pripraviť s rôznymi náplňami, napríklad s kyslou smotanou, syrom, cesnakom alebo aj slaninkou.
Maďarské bublinkové langoše
Ingrediencie:
- 350 ml vlažnej vody
- 25 g droždia
- 500 g múky
- 1 polievková lyžica oleja
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička cukru
- Olej na vyprážanie
Na ozdobenie:
- Strúhaný syr
- Kyslá smotana
- Cesnak
Postup prípravy:
- Vlažnú vodu, droždie a cukor vložte do misky a počkajte, kým kvások nevzkysne.
- Soľ zmiešajte s múkou v miske, potom pridajte vodu s vzkysnutým droždím a vypracujte cesto. Nechajte ho odpočívať hodinu.
- Namažte si ruky olejom a odtrhnite od cesta guľky veľkosti tenisovej loptičky, ktoré formujte na placky.
- Každú placku opečte v dostatku horúceho oleja. Na oboch stranách stačí niekoľko minút, aby boli chrumkavé.
- Opečené lángoše položte na papierové utierky a každý kus obložte hojným množstvom kyslej smotany a strúhaného syra. Podľa preferencie môžete na vrch každého kusu pred pridaním smotany a syra poutierať cesnak.
Domáce langoše podľa pani Vierky:
Tieto Maďarské bublinkové langoše sú jednoducho dokonalé. Sú také chutné, že ich budete chcieť jesť stále dokola. Určite si ich pripravte a uvidíte, že sa stanú vašim novým obľúbeným jedlom.
Súvisiace články
Rýchle a chutné langoše bez kvásku podľa starého maďarského receptu: Sú vynikajúce!
Domáce langoše za 15 minút bez droždia: Večera bez roboty!
Mäkučký SYROVÝ POSÚCH: Iba múka, voda a syr! Lacný a lahodný recept
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála hungarytoday.hu
obrázok z wikipedia