Hľadáte recept na šťavnatú a jemnú bravčovú panenku v lahodnej omáčke? Tento recept je pre vás! Bravčová panenka sa dusí v smotanovej omáčke s hubami, cibuľou a cesnakom a je to perfektné jedlo pre víkendový obed alebo večeru.
Nechcete tráviť v kuchyni príliš veľa času? Tento recept na dusenú bravčovú panenku je rýchly a jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj začínajúci kuchár.
Dusená bravčová panenka
Ingrediencie:
- Bravčová panenka – 800 g
- Soľ – 1 lyžička
- Čierne korenie – 1/2 lyžičky
- Olej – 2 lyžice
- Maslo – 60 g
- Huby – 400 g
- Cibuľa – 1 ks
- Cesnak – 4 strúčiky
- Horčica – 2 polievkové lyžice
- Hladká múka – 1 polievková lyžica
- Koňak – 200 ml
- Voda – 600 ml
- Smotana – 100 ml
- Tymián – 1/2 lyžičky
- Bobkové listy – 2 ks
- Petržlenová vňať
Postup prípravy:
- Najprv si pripravte bravčovú panenku – Nakrájajte na väčšie kúsky a osolte, okoreňte a pridajte olej.
- Na panvici opečte mäso z oboch strán po dobu 6 minút na vysokej teplote.
- Mäso vyberte a pridajte maslo a nakrájané huby. Keď zhednú tak ich vyberte a pridajte cibuľu a cesnak.
- Potom pridajte horčicu, múku a dobre premiešajte.
- Zalejte koňakom a nechajte vyvariť alkohol.
- Pridajte vodu, tymián a bobkové listy a dusite na nízkej teplote 30 minút.
- Nakoniec pridajte smotanu a nechajte omáčku zhustnúť.
- Nakoniec mäso vráťte do omáčky a duste ešte ďalších 30 minút na nízkej teplote.
- Pridajte šampiňóny a duste ešte 20 minút pri nízkej teplote.
- Nakoniec pridajte petržlenovú vňať.
- Podávajte s ryžou.
Dusená bravčová panenka – Video recept
Dusená bravčová panenka v smotanovej omáčke je chutné a sýte jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Podávajte ju s ryžou alebo zemiakovou kašou a užite si!
Súvisiace články
Dokonalé bravčové mäso zapekané so zemiakmi v rúre: Také chutné mäsko ste dávno nejedli!
Jemné bravčové mäso na cibuli a nakladaných uhorkách: Najlepší tip na rodinný obed!
Najlepšia bravčová panenka so šampiňónmi: Mäsko je jemné a fantasticky šťavnaté!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Dozus Cook