Dusená bravčová panenka v lahodnej smotanovej omáčke: Šťavnatá a veľmi jemná!

Dusená bravčová panenka
Dusená bravčová panenka

Obsah receptu

Hľadáte recept na šťavnatú a jemnú bravčovú panenku v lahodnej omáčke? Tento recept je pre vás! Bravčová panenka sa dusí v smotanovej omáčke s hubami, cibuľou a cesnakom a je to perfektné jedlo pre víkendový obed alebo večeru.

Nechcete tráviť v kuchyni príliš veľa času? Tento recept na dusenú bravčovú panenku je rýchly a jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj začínajúci kuchár.

Dusená bravčová panenka

Ingrediencie:

  • Bravčová panenka – 800 g
  • Soľ – 1 lyžička
  • Čierne korenie – 1/2 lyžičky
  • Olej – 2 lyžice
  • Maslo – 60 g
  • Huby – 400 g
  • Cibuľa – 1 ks
  • Cesnak – 4 strúčiky
  • Horčica – 2 polievkové lyžice
  • Hladká múka – 1 polievková lyžica
  • Koňak – 200 ml
  • Voda – 600 ml
  • Smotana – 100 ml
  • Tymián – 1/2 lyžičky
  • Bobkové listy – 2 ks
  • Petržlenová vňať

Postup prípravy:

  1. Najprv si pripravte bravčovú panenku – Nakrájajte na väčšie kúsky a osolte, okoreňte a pridajte olej.
  2. Na panvici opečte mäso z oboch strán po dobu 6 minút na vysokej teplote.
  3. Mäso vyberte a pridajte maslo a nakrájané huby. Keď zhednú tak ich vyberte a pridajte cibuľu a cesnak.
  4. Potom pridajte horčicu, múku a dobre premiešajte.
  5. Zalejte koňakom a nechajte vyvariť alkohol.
  6. Pridajte vodu, tymián a bobkové listy a dusite na nízkej teplote 30 minút.
  7. Nakoniec pridajte smotanu a nechajte omáčku zhustnúť.
  8. Nakoniec mäso vráťte do omáčky a duste ešte ďalších 30 minút na nízkej teplote.
  9. Pridajte šampiňóny a duste ešte 20 minút pri nízkej teplote.
  10. Nakoniec pridajte petržlenovú vňať.
  11. Podávajte s ryžou.

Dusená bravčová panenkaVideo recept

Dusená bravčová panenka v smotanovej omáčke je chutné a sýte jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Podávajte ju s ryžou alebo zemiakovou kašou a užite si!

Súvisiace články

Dokonalé bravčové mäso zapekané so zemiakmi v rúre: Také chutné mäsko ste dávno nejedli!

Jemné bravčové mäso na cibuli a nakladaných uhorkách: Najlepší tip na rodinný obed!

Najlepšia bravčová panenka so šampiňónmi: Mäsko je jemné a fantasticky šťavnaté!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Dozus Cook

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty