Domáce hrnčekové rožky hotové raz-dva: Rozvoňajú celý dom a sú čerstvé aj na druhý deň!

hrnčekové rožky
hrnčekové rožky

Obsah receptu

Hľadáte rýchly a jednoduchý recept na voňavé rožky, ktoré sú lepšie ako tie z pekárne? Tieto hrnčekové rožky sú pripravené za menej ako pol hodiny a sú tak chutné, že ich budete chcieť pripraviť znova a znova. Tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládnu aj začiatočníci v pečení. Skúste ho aj vy a uvidíte, že sa stanú neoddeliteľnou súčasťou vašej kuchyne!

Recept na domáce hrnčekové rožky:

Potrebujeme:

  • Sušené droždie: 10 g
  • Kryštálový cukor: 1 PL
  • Teplé mlieko: 100 ml (1 hrnček)
  • Teplá voda: 100 ml (1 hrnček)
  • Olej: 100 ml (1 hrnček)
  • Biely jogurt: 3 PL
  • Vajce: 1 ks
  • Hladká múka: 500 g
  • Soľ: 1 PL

Hrnčekové rožky – Postup prípravy:

  1. V miske zmiešame droždie, cukor, teplé mlieko a vodu a necháme kvások aktivovať.
  2. Pridáme olej, jogurt a vajíčko a všetko premiešame.
  3. Pridáme múku so soľou a vymiesime hladké cesto.
  4. Necháme cesto kysnúť 90 minút.
  5. Na olejom potretú pracovnú dosku vyklopíme cesto a rozdelíme na 10 rovnakých častí.
  6. Každú časť vyvaľkáme a zrolujeme do tvaru rožka.
  7. Uložíme na plech s papierom na pečenie a necháme kysnúť 30 minút.
  8. Rožky potrieme vodou a pečieme 20 minút pri 220°C.
  9. Po vybratí z rúry ich potrieme maslom.

Dobrú chuť!

Video recept:

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️

Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Domáci chlebík za 20 minút: Chutný a jednoduchý recept bez droždia


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Domáca recepcia

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty