Search

Cuketovo-paradajkové cestoviny s mletým hovädzím mäsom na taliansky spôsob – Jednoduchá večera za 20 minút

Cuketovo-paradajkové cestoviny
Cuketovo-paradajkové cestoviny s mletým hovädzím mäsom na taliansky spôsob

Obsah receptu

Publikované: 28. januára 2025, 11:00

Cuketovo-paradajkové cestoviny s mletým hovädzím mäsom na taliansky spôsob sú skvelou voľbou pre rýchlu a chutnú večeru. Tento recept spája sviežosť cukety a paradajok s bohatou chuťou mletého mäsa a aromatickými bylinkami. Pripravte si ich s nami a vychutnajte si kúsok Talianska u vás doma.

Hľadáte jednoduchý a rýchly recept na chutné jedlo? Cuketovo-paradajkové cestoviny s mletým hovädzím mäsom na taliansky spôsob sú ideálne. Spojenie jemnej chuti cukety, sladkých cherry paradajok a aromatického mletého hovädzieho mäsa s talianskymi bylinkami vytvára neodolateľnú kombináciu. Tento recept je skvelou voľbou pre rodinnú večeru alebo rýchly obed. Príprava vám nezaberie veľa času a výsledok bude stáť za to. Nechajte sa inšpirovať talianskou kuchyňou a pripravte si tento lahodný pokrm ešte dnes.

Ingrediencie:

Čas varenia: 30 min
🍽 Počet porcií: 4
🍵 Kalórie: 320 kCal


  • Cestoviny: 300 g
  • Mleté hovädzie mäso: 400 g
  • Cuketa: 350 g
  • Cherry paradajky: 200 g
  • Cibuľa: 100 g
  • Parmezán (alebo iný tvrdý syr): 40 g
  • Cesnak: 3 strúčiky
  • Olivový olej: 2 PL
  • Paradajkový pretlak: 2 PL
  • Sušená bazalka: ½ lyžičky
  • Mleté čierne korenie: ½ lyžičky
  • Červené chilli vločky: ⅓ lyžičky
  • Soľ: 1,5 PL

Postup prípravy:

  1. Príprava surovín:
    • Cuketu nakrájajte na 1 cm hrubé plátky, cherry paradajky rozpulte, cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak pretlačte.
  2. Varenie cestovín:
    • Uvarte cestoviny v 3 litroch osolenej vody (1 PL soli) do stavu al dente. Pred scedením si odložte 200 ml vody, v ktorej sa cestoviny varili.
  3. Príprava mäsa:
    • Na panvici zohrejte 1 PL olivového oleja, pridajte mleté mäso a za stáleho miešania opečte 5 minút na miernom ohni.
  4. Zelenina a paradajkový základ:
    • Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ďalšie 3 minúty.
    • Pridajte cesnak a paradajkový pretlak, premiešajte a smažte 1 minútu.
    • Potom pridajte cherry paradajky, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, bazalku a chilli vločky, premiešajte a smažte 2 minúty.
  5. Varenie omáčky:
    • Do panvice vlejte 200 ml odloženej vody z cestovín, premiešajte a na miernom ohni varte 3 minúty.
    • Pridajte nakrájanú cuketu, premiešajte, prikryte pokrievkou a duste 5 minút.
  6. Spojenie s cestovinami:
    • Pridajte scedené cestoviny k omáčke, premiešajte, posypte 2/3 nastrúhaného parmezánu a opäť dobre premiešajte.
  7. Servírovanie:
    • Cestoviny podávajte horúce, posypané zvyšným parmezánom a čerstvými lístkami bazalky alebo petržlenovej vňate.

Dobrú chuť! 😊

Tipy:

  1. Môžete použiť mleté hovädzie, mleté morčacie alebo kuracie mäso.
  2. Cherry paradajky môžete nahradiť konzervovanými paradajkami.
  3. Cuketové cestoviny s mletým hovädzím mäsom ozdobte nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou, bazalkou a strúhaným parmezánom.
  4. Môžete použiť svoj obľúbený druh cestovín: penne, rigatoni, fusilli, špagety, farfalle alebo makaróny.

Video recept:

Cuketovo-paradajkové cestoviny s mletým hovädzím mäsom na taliansky spôsob

Cuketovo-paradajkové cestoviny s mletým hovädzím mäsom na taliansky spôsob sú skvelým príkladom toho, ako sa dajú spojiť jednoduché ingrediencie a vytvoriť chutné a vyvážené jedlo. Dúfame, že vám tento recept bude chutiť a že si ho radi zaradíte do svojho repertoáru.

Vyskúšajte aj:

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Always Yummy!

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty