Táto neodolateľná Silvestrovská KRÉMEŠ TORTA z lístkového cesta oslní každého milovníka sladkostí! S naším jednoduchým receptom si vychutnáte kombináciu nadýchaného lístkového cesta a lahodného krému, ideálnu na rodinné oslavy alebo ako prekvapenie pre priateľov počas vianočných sviatkov. Pridajte trochu sladkého potešenia do vašich sviatočných chvíľ s touto úžasnou tortou, ktorú si zamiluje každý!
Každý sústo tejto KRÉMEŠ TORTY je plné sladkej spokojnosti. Je ideálna pre rodinné oslavy alebo ako prekvapenie pre priateľov počas vianočných stretnutí. A čo viac, jej príprava je tak jednoduchá, že si ju obľúbia aj menej skúsení kuchári!
Silvestrovská KRÉMEŠ TORTA z lístkového cesta
INGREDIENCIE
- 1 rolka z obdĺžnikového lístkového cesta
- Krém:
- 250 ml mlieka (1 šálka)
- 2 žĺtky
- citrónová kôra
- 90 g cukru (1/3 šálky)
- 20 g kukuričného škrobu (2 PL)
- 200 ml smotany na šľahanie (1 šálka)
Postup prípravy
- V malom hrnci zmiešajte 2 žĺtky a 90 g cukru, až kým sa cukor nerozpustí.
- Pridajte 20 g kukuričného škrobu a citrónovú kôru z jedného citróna, miešajte.
- Pridajte 250 ml mlieka a miešajte.
- Dajte na oheň a privedte do varu, miešajte, až kým sa nevytvorí hustý puding.
- Puding premiestnite do misky, prikryte ho potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.
- Rozostrite 1 rolku lístkového cesta a na papieri na pečenie. Polovicu nakrájajte na kocky a druhú popichajte vidličkou. (pozri video)
- Dajte piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov na 20 minút.
- Vyšľahajte 200 ml smotany na šľahanie a rozdeľte krém na dve časti.
- Polovicu vložte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a druhú polovicu zmiešajte s pripraveným pudingom a vyšľahajte mixerom.
- Spodný plat listkového cesta potrite pudingovým krémom a uhladte lyžičkou.
- Na krém navrstvite ozdobnú šľahačku pomocou cukrárskeho vrecka.
- Na šľahačku naukladajte štvorce z listkového cesta a dajte do chladničky minimálne na 30 minút.
- Po vychladnutí posypte práškovým cukrom a podávajte.
Silvestrovská KRÉMEŠ TORTA – Video recept
Naša Silvestrovská KRÉMEŠ TORTA je naozajstným zážitkom nielen pre chuťové poháriky, ale aj pre oči. S jej jednoduchou prípravou a bohatým krémovým vnútrom si získa srdcia všetkých milovníkov sladkostí. Skúste tento recept na Vianoce a doprajte si a svojim blízkym naozajstnú pochúťku!
Súvisiace články
Skúsili ste už Srbský krémeš? Toto je zákusok, na ktorý len-tak nezabudnete!
Neodolateľný čokoládový dezert „KRÉMEŠ INSTANBUL“
Rýchly nepečený KRÉMEŠ: Najlepší recept, robím ho pravidelne!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ricette dolci