Krémový čokoládovo-orieškový koláč: Tento koláčik sa rozplýva na jazyku – jednoduchý a rýchly!

čokoládovo-orieškový koláč
čokoládovo-orieškový koláč

Obsah receptu

V dnešnej dobe, keď je čas taký vzácny, hľadáme jednoduché, no výnimočne chutné recepty. A tu je ten pravý – čokoládovo-orieškový koláč, ktorý si zamilujete.

Jesenné obdobie je ideálne na varenie a pečenie. Predstavte si, že si môžete vychutnať lahodný dezert, ktorý je nie len skvelý na chuť, ale aj rýchly na prípravu. Tento čokoládovo-orieškový koláč je tým najlepším, čo môžete svojim blízkym ponúknuť.

Ingrediencie:

  • 5 vaječných bielkov
  • Štipka soli
  • 100 g cukru
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 80 g hladkej múky
  • 150 g pražených vlašských orechov
  • 40 g rastlinného oleja
  • Forma na pečenie 18×28 cm

Krém:

  • 5 žĺtkov
  • Štipka soli
  • 16 g vanilkového cukru
  • 100 g cukru
  • 70 g kukuričného škrobu
  • 750 ml mlieka
  • 100 g masla
  • 100 g tmavej čokolády
  • 100 g bielej čokolády

80g vlašských orechov

čokoládový toping

Postup prípravy:

Čokoládový Krém:

  1. V miske dôkladne zmiešajte žĺtky, soľ, cukor, vanilkový cukor a škrob.
  2. Pridajte mlieko a kukuričný škrob a všetko dôkladne premiešajte.
  3. Zmes prelejte do hrnca a na miernom ohni, za neustáleho miešania, varíme až do zahustenia.
  4. Odstráňte hrniec z ohňa a vmiešajte do neho maslo.
  5. Hotový krém rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme tmavú čokoládu a do druhej bielu. V oboch prípadoch miešame, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
  6. Oba krémy zakryjeme foliou a necháme vychladnúť.

Príprava Cesta:

  1. V miske dôkladne vyšľaháme 5 vaječných bielkov so štipkou soli.
  2. Postupne pridávame 100g cukru za stáleho miešania.
  3. Múku spojenú s práškom do pečiva preosejeme do bielkového mixu a jemne vmiešame vareškou.
  4. 150g vlašských orechov jemne rozmixujeme v mixéri a spolu s olejom ich vmiešame do cesta.
  5. Cesto vylejeme do formy s rozmermi 18×28 cm, ktorá je vyložená papierom na pečenie, a rovnomerne ho rozotrieme.
  6. Pečieme v predohriatej rúre pri 180 stupňoch cca 30 minút.
  7. Po vychladnutí koláč rozdelíme na dve časti.

Finálna Úprava:

  1. Vychladnutý čokoládový krém z chladničky premiešame ručným mixérom a rovnomerne ho natrieme na spodnú časť koláča. Potom na čokoládový krém položíme druhú časť korpusu.
  2. Vychladnutý biely krém rovnako premiešame ručným mixérom a natrieme ho na vrch koláča.
  3. Koláč necháme v chladničke odstať minimálne 4 hodiny.
  4. 80g orechov nahrubo posekáme a posypeme nimi hotový koláč. Na záver môžete pridať čokoládový topping.

Dobrú chuť!

Tip na záver:


Ak chcete, aby váš čokoládovo-orieškový koláč bol ešte chutnejší, môžete pridať niekoľko kvapiek rumu do cesta alebo krému.

Čokoládovo-orieškový koláč – Video recept

Tento čokoládovo-orieškový koláč je skutočnou delikatesou, ktorá očarí každého milovníka sladkostí. S jeho prípravou si hravo poradíte aj vy. Nečakajte a vyskúšajte tento vynikajúci recept!

Súvisiace články

Hrnčekový mokrý čokoládový koláč, ktorý sa topí v ústach: Tak lahodný a šťavnatý koláč som ešte nejedla!

7-lyžicový čokoládový koláč z mixéra: Je fantasticky nadýchaný a len z 2 vajec!

Neodolateľný čokoládový dezert „KRÉMEŠ INSTANBUL“


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Leckeres und einfaches Essen

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty