Hľadáte recept na rýchly a chutný koláč bez múky a prášku do pečiva? Vyskúšajte tento francúzsky jablkový koláč! Je hotový za 10 minút a určite poteší všetkých vašich blízkych.
Recept na Francúzsky jablkový koláč:
Ingrediencie:
- 7 jabĺk
- 1 citrón
- 5 vajec
- 125 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 160 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru alebo 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 citrón (kôra)
- 500 g tvarohu (20 % tuku)
- 100 g krupice
- 1 štipka soli
Postup prípravy:
Ošúpte jablká, rozkrojte ich na štvrtiny a odstráňte jadrovníky. Následne ich nakrájajte na tenké plátky.
Rozkrojte citrón napoly a vytlačte z neho šťavu. Túto šťavu pokvapkajte jablká, aby nezhnedli.
V miske oddelte žĺtky od bielkov.
V ďalšej miske vyšľahajte maslo alebo margarín s cukrom do hladkej peny.
Pridajte vanilínový cukor alebo vanilkový extrakt a citrónovú kôru a dobre premiešajte.
Postupne začleňujte žĺtky, pričom medzi každým pridaním dôkladne miešajte.
Následne pridajte tvaroh a krupicu a všetko dôkladne rozmixujte mixérom na 1 minútu.
Jablká pridajte do tejto zmesi a jemne premiešajte.
Bielky s pridaním štipky soli vyšľahajte do tuhého snehu.
Tento sneh opatrne, vmiešajte do cesta.
Pripravte si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 26 cm. Dno formy vystlite papierom na pečenie a okraje jemne potrite olejom.
Cesto prelejte do formy a povrch rovnomerne uhladte.
Koláč pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 60 minút. Po uplynutí 45 minút pečenia koláč zakryte alobalom, aby sa vrch nepripálil.
Po upečení nechajte koláč postáť vo vypnutej rúre ešte ďalších 15 minút, potom ho môžete vybrať a nechať úplne vychladnúť.
Dobrú chuť!
Francúzsky jablkový koláč – Video recept:
Francúzsky jablkový koláč bez múky a prášku do pečiva je hotový! Podávajte ho ešte teplý. Prajeme vám dobrú chuť!
Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Najchutnejší a najjednoduchší taliansky jablkový koláč Torta di mele: Zabudnite na všetky ostatné recepty!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kirschnenko kanál