Dnes mám pre vás niečo skutočne špeciálne. Chystám sa s vami zdieľať recept na tortu, ktorá je nielen mojou obľúbenou, ale odvážim sa tvrdiť, že je to najlepšia torta, akú som kedy mala tú česť ochutnať.
Tento recept je pre mňa výnimočný – je to ako rodinný klenot, ktorý sa tajne prenáša z generácie na generáciu. A dnes som sa rozhodla zdieľať ho s vami! Pripravte sa na krémovú, chutnú a jedinečnú tortu, ktorá prekoná všetky vaše očakávania.
Pripomeňte si, že príprava tejto torty môže byť trochu náročná, ale verím, že budete s výsledkom nadmieru spokojní. A ak ste rovnako ako ja milovník čučoriedok, tento recept vás určite poteší.
Pripravte sa, vaše chuťové bunky budú v extáze! Takže, poďme na to!
Ingrediencie:
Pre korpus budeme potrebovať:
- 5 vaječných žĺtkov
- Štipka soli
- 60g (4 polievkové lyžice) cukru
- 40g (3 polievkové lyžice) kakaa
- 45g (3 polievkové lyžice) vody
- 80g (1/2 šálky) múky
- 1 polievková lyžica kukuričného škrobu
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 5 vaječných bielkov
- 60g (4 polievkové lyžice) cukru
Krém:
- 9g (3 čajové lyžičky) želatíny
- 60g (4 polievkové lyžice) studenej vody
- 600g (2+1/4 šálky) krémového syra
- 240g (2 šálky) práškového cukru
Ovocný krém:
- 250g (1+1/4 šálky) smotany s 33% obsahom tuku
- 500g (5 šálok) čučoriedok
- 60g (4 polievkové lyžice) cukru
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 9g (3 čajové lyžičky) želatíny
- 60g (4 polievkové lyžice) studenej vody
A nakoniec na želé:
- 3g (1 čajová lyžička) želatíny
- 20g (1 polievková lyžica+1 čajová lyžička) studenej vody
Postup:
- Pekáč veľkosti 28x18cm vystlieme papierom na pečenie.
- Pripravíme cesto na korpus, kde premiešame 5 vaječných žĺtkov, štipku soli, 60g cukru, 40g kakaa, 45g vody, 80g múky, kukuričný škrob, kypriaci prášok a 5 vaječných bielkov s ďalšími 60g cukru.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180℃ približne 25 minút. Potom necháme koláč vychladnúť.
- Pripravíme krém zmiešaním 9g želatíny, 60g studenej vody, 600g krémového syra a 240g práškového cukru. Krémovú zmes rozdelíme na dve rovnaké časti.
- Odrežeme vrch koláča, asi 1 cm, a z odrezaného vrchu urobíme drobenku.
- Do jednej polovice krémovej zmesi pridáme rozpustenú a ochladenú želatínu. Potom pridáme 250g smotany s 33% obsahom tuku a necháme zmes odpočívať v chladničke 15 minút.
- Na prípravu ovocného krému, zmiešame 500g čučoriedok, 60g cukru a 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy. Túto zmes prikryjeme a varíme na nízkom ohni približne 7 minút. Precedíme cez sitko.
- Namočíme 9g želatíny v 60g studenej vody, potom ju rozpustíme a pridáme do precedenej zmesi. Do zmesi pridáme 250g smotany s 33% obsahom tuku a necháme zmes odpočívať v chladničke 30 minút.
- Do druhej polovice krémového syra pridáme 3g želatíny rozpustenej v 20g studenej vody. Túto zmes tiež necháme odpočívať v chladničke 3 hodiny.
- Na koniec, koláč zdobíme drobenkou a ovocným krémom.
Video recept:
Doufáme, že vám tento recept prinesie veľa radosti a potešenia pri pečení. Dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom! Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Leckeres und einfaches Essen. Jeho kreatívne nápady nám poskytli základ pre vytvorenie receptu na najlepšia torta.