Určite poznáte tú chvíľu, keď sa z cukrárne line vôňa čerstvých sladkostí a vy by ste dali čokoľvek za to, aby ste si tú dobrotu mohli vychutnať doma. S našim receptom na laskonky si to potešenie môžete dopriať kedykoľvek.
Máte chuť na niečo sladké, ale nechce sa vám stáť hodiny v kuchyni? Chýba vám chuť pravých domácich laskoniek, aké robila vaša babička? S jednoduchým a rýchlym receptom podľa youtube kanála LiViera Desserts si teraz môžete tieto legendárne sladkosti pripraviť kedykoľvek doma a podeliť sa o ne s rodinou či priateľmi.
Legendárne DOMÁCE LASKONKY
Ingrediencie:
- 4 vaječné bielky
- 220 g kryštálového cukru
- 107 g vlašských orechov
- 67 g práškového cukru
Orechový krém
- 200 ml mlieka
- 170 g masla
- 35 g kukuričného škrobu
- 1 lyžička hladkej múky
- 5 lyžíc kryštálového cukru
- 4 vaječné žĺtky
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 2 lyžice zomletých vlašských orechov
- 40 ml vody
- 1 lyžička zomletej kávy
- 1 lyžica rumu
Postup prípravy:
Zohrejte 4 vaječné bielky s 220 g kryštálového cukru nad parou do teploty 73 °C a občas premiešavajte.
Po dosiahnutí teploty 73 stupňov vyšľahajte bielky 15 minút na vysokých otáčkach, kým nevznikne hustý sneh.
Jemne zomleté vlašské orechy zmiešajte s preosiatym práškovým cukrom a opatrne ich vmiešajte do snehu. Miešajte ručne a pomaly.
Formu na laskonky potrite olejom a naplňte pripraveným cestom, vyplňte všetky medzery. Rúru predhrejte na 100 °C a zvoľte program s ventilátorom. Sušte laskonky na strednej priečke 60 – 65 minút.
Pripravte orieškovo-kávový krém zahriatím mlieka s maslom, žĺtkami, múkou, cukrom a vanilkovým cukrom za stáleho miešania do zhustnutia. Nechajte krém chladiť a občas premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky.
150 g masla vyšľahajte v mixéri a po častiach zašľahávajte do pudingu. Dávajte pozor, aby maslo aj puding mali rovnakú teplotu.
Pripravte si silnú horúcu kávu a zalejte ňou zomleté vlašské orechy.
20 g masla vyšľahajte a zalejte pripravenou orechovou kašou, potom zmiešajte. Túto zmes pridajte do krému s pudingom a všetko spolu vymiešajte na hustý krém.
Pomocou cukrárskeho vrecka naplňte vychladnuté laskonky krémom a nechajte ich poriadne stuhnúť.
Z uvedeného množstva surovín vyrobíte 20 chutných laskoniek.
Video recept
S týmto jednoduchým receptom na laskonky si môžete dopriať kúsok cukrárne priamo doma. Chrumkavé, sladké a neodolateľné, presne také sú laskonky pripravené podľa nášho receptu.
Súvisiace články
Rýchle a fantastické VIANOČNÉ DUKÁTIKY: Chutný dezert z maslových sušienok, kakaa a čokolády
Legendárne Parížske rožky: Tradičný sviatočný dezert bez múky
Viedenské krémové rezy: Chutný a šťavnatý zákusok ako od cukrára!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts