Jemný a veľmi chutný karamelový koláč ŠAMPIÓN: Každý hľadá tento recept!

Karamelový koláč ŠAMPIÓN
Karamelový koláč ŠAMPIÓN

Obsah receptu

Túžite po dokonale vláčnom a bohatom koláči, ktorý oslavuje lásku k tradičným chuťom? Vyskúšajte tento jedinečný recept na karamelový koláč ŠAMPIÓN, ktorý si získal srdcia celej mojej rodiny vďaka svojej neodolateľnej chuti a zamatovej textúre.

Karamelový koláč ŠAMPIÓN je kráľom medzi dezertami, jeho príprava však nie je kráľovským úsilím. S týmto detailným návodom si môžete pripraviť tento lahodný koláčik v pohodlí domova. Nechajte sa hýčkať sladkou symfóniou chutí, kde sa snúbi karamel s vlašskými orechmi a jemným korením, a objavte, prečo je tento koláč absolútnym šampiónom.

Karamelový koláč ŠAMPIÓN

Ingrediencie:

  • 200 g hnedého cukru
  • 1 ČL škorice
  • 50 ml vody
  • 4 vajíčka
  • Štipka soli
  • 100 g jadier vlašských orechov + 16 polovíc pre ozdobu
  • 200 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 50 g čokoládových kvapiek
  • 200 ml oleja
  • 200 g karamelizovaného kondenzovaného mlieka

Postup prípravy:

  1. V hrnci zohrejeme hnedý cukor, škoricu a vodu približne pol minúty, aby sa cukor začal roztápať a vytvoril sirup.
  2. Vajcia vyšľaháme so štipkou soli do nadýchaného stavu, približne 4 minúty.
  3. Do vaječnej zmesi ihneď nalejeme pripravený horúci sirup a dôkladne ho vmiešame.
  4. Za stáleho miešania pomaly prilievame olej, aby sme udržali nadýchanú štruktúru vaječnej zmesi.
  5. V samostatnej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a čokoládové kvapky. Túto suchú zmes postupne, v troch častiach, vmiešavame do vaječnej zmesi pomocou varešky.
  6. Nasekané vlašské orechy pridáme do cesta a zľahka premiešame, aby sa rovnomerne rozdelili.
  7. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy o veľkosti 25×25 cm.
  8. Koláč pečieme v predhriatej rúre na 160 °C po dobu 40-45 minút, alebo kým nie je koláč pekne zlatistý a špáradlo vložené do stredu koláča nevyjde čisté.
  9. Medzitým pripravíme polevu zmiešaním karamelizovaného kondenzovaného mlieka s trochou vriacej vody, aby sme dosiahli hladkú konzistenciu.
  10. Mierne vychladnutý koláč potrieme pripravenou polevou a na vrch položíme polovice vlašských orechov pre dokonalú vizuálnu prezentáciu.

Video recept

Súvisiace články

Domáca oriešková pochúťka s karamelom: Na VIANOCE u nás nikdy nesmie chýbať!

Šľahaný karamel: Najlepší krém na zdobenie a plnenie koláčov. Dávam ho aj na palacinky!

Super krémová jablkovo-karamelová torta, ktorá sa topí v ústach. Jednoduchý recept!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kirschnenko Kanal

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty