Vynikajúca vianočná Pavlova roláda: Rozplýva sa v ústach, na Vianoce je u nás povinnosť!

Pavlova roláda
Pavlova roláda

Obsah receptu

Táto nadýchaná a svieža Pavlova roláda sa rozplýva priamo na jazyku. Roláda Pavlova je skutočne jednoduchá na prípravu a budete ohromení, ako rýchlo ju môžete zvládnuť!

Tento recept pochádza z youtube kanála “ТАК ВКУСНО!” a je pripravený k tomu, aby ste si mohli vychutnať dokonalosť tejto legendárnej rolády priamo doma.

Ingrediencie:

  • 200 g vaječných bielkov (približne z piatich vajíčok)
  • 200 g kryštálového cukru
  • 25 g citrónovej kyseliny
  • 2 PL kukuričného škrobu
  • 30 g mandľových lupienok
  • 200 g malinového pyré
  • 50 g kryštálového cukru
  • 15 g kukuričného škrobu
  • 30 ml vody
  • 250 g mascarpone
  • 90 g šľahačky
  • 50 g práškového cukru
  • 1 ČL vanilkovej esencie
  • čučoriedky na ozdobenie

Postup prípravy:

  1. Vložte bielka do veľkej misky, pridajte kyselinu citrónovú a šľahajte mixérom do peny. Počas šľahania pridávajte cukor každých 15 sekúnd.
  2. K bielkam pridajte škrob, za pomalého šľahania a premiešajte výslednú zmes.
  3. Zmes vylejte na plech pokrytý papierom na pečenie a rovnomerne ju rozotrite.
  4. Zmes posypte mandľovými lupienkami a práškovým cukrom a vložte do predhriatej rúry na 140°C. Pečte po dobu 35 minút.
  5. Kým sa cesto pečie, pripravte malinové pyré. Vo veľkom hrnci zmiešajte mrazené malinové pyré s cukrom a nechajte variť na miernom ohni, až kým sa pyré neroztopí.
  6. Škrob zmiešajte s vodou a pridajte do roztopeného pyré. Varíme, až kým sa zmes nezhustne.
  7. Upečené cesto posypte práškovým cukrom a prekryte ho papierom na pečenie. Otočte cesto, odstráňte plech a papier.
  8. V ďalšej veľkej mise zmiešajte mascarpone, cukor a vanilkovú esenciu a vyšľahajte do hladka mixérom.
  9. K mascarpone zmesi pridajte šľahačku a opäť všetko dobre vyšľahajte.
  10. Na vychladnuté cesto nanesieme mascarpone krém a rovnomerne ho rozotrieme.
  11. Na krém potom nanesieme malinovú zmes a tiež ju rovnomerne rozotrieme.
  12. Nasleduje vrstva čučoriedok a potom celý koláč opatrne zrolujeme.
  13. Roládu uložíme na aspoň 2 hodiny do chladničky, aby si zachovala tvar.
  14. Pred podávaním môžeme roládu ešte posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť čerstvým ovocím.

Pavlova roládaVideo recept:

Táto vianočná Pavlova roláda je skutočne výnimočná. Je nadýchaná, svieža a plná chuti. Malinové pyré a mascarpone krém ju dopĺňajú a vytvárajú dokonalý celok.

Rolády je možné pripraviť aj v iných príchutiach. Namiesto malinového pyré môžeme použiť napríklad jahodové, čučoriedkové alebo čokoládové. Rovnako tak môžeme mascarpone krém ochutiť podľa vlastnej chuti.

Táto roláda je skvelým spestrením vianočného menu. Je to tiež skvelý nápad na darček pre blízkych.

Súvisiace články

Najlepšie mini Pavlovky: Sú oveľa jednoduchšie na prípravu a chutia rovnako ako klasická Pavlova torta

Slávne mini Pavlove tortičky: Ľahké, jemné, topia sa v ústach!

Exkluzívny tajný recept na tortové rezy, ktoré vyhrali cenu cukrára: Tip na skvelý sviatočný dezert!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála ТАК ВКУСНО!

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty