Hľadáte tip na rodinný obed, ktorý je nielen chutný, ale aj jednoduchý na prípravu? Máme pre vás skvelý recept na bravčové mäso na cibuli a nakládaných uhorkách s lahodnou omáčkou. Tento recept je tak vynikajúci, že vás zaň rodina určite pochváli!
Recept na bravčové mäso na cibuli:
Ingrediencie:
- 350g cibule
- 800g bravčového mäsa (krkovička)
- Soľ a korenie
- 2 lyžice bravčovej masti
- Bobkový list
- Dve guličky nového korenia
- 1 lyžička drveného kmínu
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica worcesterskej omáčky
- Silný vývar (kurací alebo hovädzí)
- 160g nakladaných uhoriek
Bravčové mäso na cibuli – Postup prípravy:
- Na bravčovej masti orestujte 350g nadrobno nakrájanej cibule.
- Bravčové mäso si nakrájajte na asi 2-3 cm kúska a osolte a okoreňte.
- Pridajte k cibuli a opečte z oboch strán.
- Následne pridajte bobkový list, dve guličky nového korenia a 1 lyžičku drveného kmínu.
- Pridajte 2 lyžice horčice, 2 lyžice sójovej omáčky a 1 lyžicu worcesterskej omáčky.
- Zalejte silným vývarom tak aby bolo mäso úplne ponorené a dusíme na veľmi miernom ohni 2 hodiny.
- Pridajte 160g nakladaných nakrájaných uhoriek a varíme ďalších 10 minút.
Video recept:
Tento recept na bravčové mäso na cibuli a nakládaných uhorkách s lahodnou omáčkou je ideálny pre všetkých, ktorí hľadajú chutný a jednoduchý spôsob, ako pripraviť rodinný obed. Je tak vynikajúci, že vás zaň rodina určite pochváli!
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Recept na vynikajúcu večeru: Zemiaky s mletým mäsom z jednej misy! Rýchla večera takmer bez námahy!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Recepty bez brepty