Talianske placky plnené šunkou a syrom. Sú výborné aj na druhý a tretí deň!

Talianske plnené placky
Talianske plnené placky

Obsah receptu

Talianske plnené placky, známe aj ako Foccacia, sú jedným z najrýchlejších a najchutnejších pokrmov, ktoré môžete pripraviť. Tento recept je tak jednoduchý a výborný, že ho budete chcieť pripraviť znova a znova. Sú ideálne na rýchly obed a sú tak dobré, že ich budete chcieť pripraviť pre všetkých svojich priateľov a rodinu. Skúste ich aj vy a uvidíte, že sa stanú neoddeliteľnou súčasťou vašej kuchyne!

Recept na Talianske placky plnené šunkou a syrom:

Potrebujeme:

  • Hladká múka extra špeciál: 500 g
  • Droždie: 1/2 kocky
  • Voda: 300 ml
  • Soľ
  • Extra panenský olivový olej
  • Oregano
  • Šunka, slanina alebo originál prosciutto: 150 g
  • Obľúbený syr: 150 g
  • Olivy (voliteľné)

Postup prípravy:

  1. Do misky si dáme vlažnú vodu a namrvíme do nej droždie. Dôkladne rozmiešame vidličkou kým sa nerozpustí.
  2. V menších dávkach pridávame preosiatu múku. Osolíme a miešame až kým nevypracujeme homogénne cesto. Misu s cestom prikryjeme utierkou a necháme kysnúť cca 1,5 – 2 hodiny.
  3. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a roztiahneme rukami tak, aby ostalo čo najtenšie (cca 0,5 cm).
  4. Potom vykrojíme kruhy s priemerom cca 5-6 cm. Do stredu kruhu vložíme šunku a syr. Môžeme pridať olivy.
  5. Prikryjeme ďalším kruhom cesta a kraje poriadne spojíme. Povrch potrieme trochou olivového oleja a posypeme štipkou oregana.
  6. Plech pokryjeme papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút pri 250 stupňoch.
  7. Necháme vychladnúť a podávame napríklad k vínku, alebo len tak ako slanú pochúťku.

Dobrú chuť!

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️

Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Lacné a rýchle placky bez droždia: PEČIVO z obchodu už nikomu nechýba!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z web stránky blog.giallozafferano.it

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty