Najrýchlejší a najchutnejší medový koláč MARLENKA bez vaľkania: Topí sa v ústach!

medový koláč
medový koláč

Obsah receptu

Hľadáte rýchly a chutný recept na medovník? Vyskúšajte tento recept na medový koláč MARLENKA bez vaľkania! Je to najrýchlejší a najchutnejší medovník, aký som kedy robila. Koláč je pripravený z najjednoduchších surovín a topí sa v ústach.

Recept na medový koláč MARLENKA bez vaľkania:

Ingrediencie:

  • 200 g medu
  • 150 g cukru
  • štipka soli
  • 1 zarovnaná čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 120 g masla
  • 4 vajcia
  • 350 g hladkej múky

Na krém:

  • 300 ml šľahačkovej smotany na šľahanie (33 %)
  • 16 g vanilkového cukru
  • 70 g práškového cukru
  • 16 g stužovača do šľahačky
  • 800 g kyslej smotany (30 %)
  • 1 polievková lyžica medu

Postup prípravy:

V hrnci zmiešajte med, cukor, soľ a sódu bikarbónu. Zmes privedieme k varu a za stáleho miešania pokračujeme vo varení. Keď zmes začne intenzívne peniť, čo je znakom začiatku varu, môžete hrniec stiahnuť z ohňa. Ak chcete dosiahnuť karamelový odtieň medovníka, povarte zmes ešte asi minútu na miernom ohni.

V miske vyšľahajte vajíčka a postupne do nich začleňujte pripravenú medovú zmes, až kým nezískate hladkú konzistenciu.

Múku preosejte a postupne ju vmiešavajte do medovej zmesi, až kým nevznikne jednotné cesto.

Cesto rozdelíte na dve rovnaké časti.

Plech o veľkosti 42×32 cm vyložte papierom na pečenie a vylejte naň jednu polovicu cesta. Rovnomerne ho rozotrite po celom plechu.

Pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 10-12 minút, alebo až kým koláč nezačne získavať zlatohnedú farbu.

Rovnakým postupom upražte aj druhú polovicu cesta.

Po upečení odkrojte okraje koláča, ktoré neskôr použijete ako posýpku.

Každú časť upečeného koláča rozkrojte na polovicu, aby ste získali štyri rovnaké pláty.

Počas pečenia koláča si pripravte krém: Šľahačkovú smotanu vyšľahajte s vanilkovým a práškovým cukrom do tuha. Pridajte stužovač a následne opatrne vmiešajte kyslú smotanu. Na záver pridajte lyžicu medu a dôkladne premiešajte.

Na podnos položte prvý plát koláča a potrite ho časťou krému. Postup opakujte s ďalšími plátmi. Boky a vrch koláča tiež natrite krémom a posypte omrvinkami z odrezkov.

Koláč uložte do chladničky na minimálne 1 hodinu, aby krém stuhol.

Pred podávaním koláč nakrájajte.

Prajeme vám dobrú chuť!

Medový koláč MARLENKA – Video recept:

Tento medový koláč MARLENKA topiaci sa v ústach a je pripravený veľmi rýchlo. Je to ideálny dezert pre každú príležitosť.

Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Anjelská karamelová torta: Po 10 minútach z nej nezostal žiadny kúsok!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Торты и Кулинария Cakes & Cooking

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty