Fantastický zákusok “ČIERNY LES”: Najúžasnejší a najšťavnatejší koláčik na Vianoce

zákusok Čierny les
zákusok Čierny les

Obsah receptu

Pripravte sa na vianočné potešenie s našim receptom na zákusok Čierny les, koláč, ktorý svojou šťavnatou chuťou a lákavým vzhľadom očarí každého!

Zákusok Čierny les predstavuje vrchol vianočného pečenia. S jeho bohatou chutí čerešní a jemného krému prekonáva dokonca aj slávny Schwarzwaldský koláč. Naučte sa, ako si tento kulinársky skvost pripraviť krok za krokom a zažiarte na vianočnej hostine!

Ingrediencie:

Cesto:

  • 10 vajec veľkosti M
  • 1 štipka soli
  • 16 g vanilkového cukru alebo 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 220 g cukru
  • 100 g rastlinného oleja
  • 100 ml mlieka (izbová teplota)
  • 190 g hladkej múky
  • 5 g prášku do pečiva
  • 25 g kakaa
  • 60 ml horúcej vody

Krém:

  • 300 ml chladenej šľahačky (minimálne 30% tuku)
  • 250 g chladeného mascarpone
  • 300 g chladeného smotanového syra
  • 100 g práškového cukru
  • 16 g vanilkového cukru

Ostatné:

  • 350 g scedených zaváraných čerešní
  • 100 g strúhanej čokolády
  • 11 čerešní na dekoráciu (voliteľné)

Postup Prípravy:

Príprava cesta:

  1. Oddelíte žĺtka od bielok.
  2. Bielka so štipkou soli, polovicou cukru (110g) a vanilkovým cukrom šľahajte do tuha.
  3. Žĺtka so zvyšným cukrom šľahajte, kým nezhustnú (asi 5 minút).
  4. K žĺtkovej zmesi postupne pridajte olej, mlieko a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  5. Nakoniec opatrne vmiešajte bielkový sneh.
  6. Polovicu cesta vylejte do formy o rozmeroch 37×25 cm, vyloženej papierom na pečenie.
  7. Zmiešajte 25g kakaa s 60 ml horúcej vody a pridajte do druhej polovice cesta. Dobre premiešajte.
  8. Kakaové cesto vylejte na svetlé cesto a lyžičkou vytvorte vzor (podľa videonávodu).
  9. Pečte v predhriatej rúre na 170°C asi 25 minút. Po upečení nechajte vychladnúť a odrežte kraje. Rozdeľte na dve polovice.

Krém:

  1. Šľahajte šľahačku s práškovým a vanilkovým cukrom.
  2. Pridajte mascarpone a smotanový syr a šľahajte do hladka.

Zostavenie torty:

  1. Vychladnutý korpus preložte krémom a posypte čerešňami.
  2. Pridajte druhú časť korpusu, potrite krémom a pridajte čerešne. Krémom potrite aj boky torty.
  3. Vrch aj boky torty posypte strúhanou čokoládou a na vrch pridajte čerešne na dekoráciu.
  4. Nechajte tortu stuhnúť v chladničke.

Dobrú chuť!

Video recept

Zákusok Čierny les je výnimočným koláčom, ktorý svojou neodolateľnou chut’ou a dokonalým vzhľadom očarí každého na vianočnom stole. Jeho príprava vyžaduje trochu času a lásky, ale výsledok stojí za to!

Súvisiace články

Vianočné Éclairs s karamelovým krémom: Jednoducho vynikajúce!

Vianočné Išelské tortičky: Vianoce bez týchto koláčikov nie sú Vianocami!

Konečne som našla NAJÚSPEŠNEJŠÍ recept na MÄKKÉ PERNÍKOVÉ MEDOVNÍČKY na Vianoce!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Skvelé recepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty