Roláda PAVLOVA: Rozplýva sa v ústach, každý bude chcieť recept!

Roláda PAVLOVA

Obsah receptu

Táto nadýchaná a svieža roláda PAVLOVA sa rozplýva priamo na jazyku. Roláda Pavlova je skutočne jednoduchá na prípravu a budete ohromení, ako rýchlo ju môžete zvládnuť!

Tento recept pochádza z youtube kanála “ТАК ВКУСНО!” a je pripravený k tomu, aby ste si mohli vychutnať dokonalosť tejto legendárnej rolády priamo doma.

Ingrediencie:

  • 200 g vaječných bielkov (približne z piatich vajíčok)
  • 200 g kryštálového cukru
  • 25 g citrónovej kyseliny
  • 2 PL kukuričného škrobu
  • 30 g mandľových lupienok
  • 200 g malinového pyré
  • 50 g kryštálového cukru
  • 15 g kukuričného škrobu
  • 30 ml vody
  • 250 g mascarpone
  • 90 g šľahačky
  • 50 g práškového cukru
  • 1 ČL vanilkovej esencie
  • čučoriedky na ozdobenie

Postup:

  1. Vložte bielka do veľkej misky, pridajte kyselinu citrónovú a šľahajte mixérom do peny. Počas šľahania pridávajte cukor každých 15 sekúnd.
  2. K bielkam pridajte škrob, za pomalého šľahania a premiešajte výslednú zmes.
  3. Zmes vylejte na plech pokrytý papierom na pečenie a rovnomerne ju rozotrite.
  4. Zmes posypte mandľovými lupienkami a práškovým cukrom a vložte do predhriatej rúry na 140°C. Pečte po dobu 35 minút.
  5. Kým sa cesto pečie, pripravte malinové pyré. Vo veľkom hrnci zmiešajte mrazené malinové pyré s cukrom a nechajte variť na miernom ohni, až kým sa pyré neroztopí.
  6. Škrob zmiešajte s vodou a pridajte do roztopeného pyré. Varíme, až kým sa zmes nezhustne.
  7. Upečené cesto posypte práškovým cukrom a prekryte ho papierom na pečenie. Otočte cesto, odstráňte plech a papier.
  8. V ďalšej veľkej mise zmiešajte mascarpone, cukor a vanilkovú esenciu a vyšľahajte do hladka mixérom.
  9. K mascarpone zmesi pridajte šľahačku a opäť všetko dobre vyšľahajte.
  10. Na vychladnuté cesto nanesieme mascarpone krém a rovnomerne ho rozotrieme.
  11. Na krém potom nanesieme malinovú zmes a tiež ju rovnomerne rozotrieme.
  12. Nasleduje vrstva čučoriedok a potom celý koláč opatrne zrolujeme.
  13. Roládu uložíme na aspoň 2 hodiny do chladničky, aby si zachovala tvar.
  14. Pred podávaním môžeme roládu ešte posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť čerstvým ovocím.

Video recept:

Zdieľajte tento recept na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom! Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála ТАК ВКУСНО!

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty