Máte doma staršiu bagetu a neviete, čo s ňou? Alebo len hľadáte inšpiráciu na rýchlu, sýtu a neuveriteľne chutnú večeru? Táto zapekaná bageta s mletým mäsom, zeleninou a syrom je presne to, čo potrebujete!
3. Zálievka: Rozšľahajte 2 vajcia s mliekom a štipkou soli. Šampiňóny a paradajku nakrájajte.
Vrstvenie a pečenie:
4. Na dno formy poukladajte plátky bagety. Na každý dajte mäsovú zmes.
5. Medzery vyplňte šampiňónmi. Na vrch poukladajte plátky paradajok.
6. Všetko zalejte vaječno-mliečnou zmesou. Pečte pri 180°C 25-30 minút.
7. Vyberte z rúry, posypte nastrúhaným syrom. Vráťte do rúry a nechajte syr roztopiť a zozlatnúť (5-10 min).
Servírovanie:
8. Nechajte mierne vychladnúť (10-15 min) a podávajte nakrájané na kúsky.
Poznámky
1. Pre ešte výraznejšiu chuť mäsovej zmesi môžem pred zmiešaním s ostatnými surovinami mleté mäso krátko orestovať na cibuľke s cesnakom.2. Namiesto kôpru a petržlenovej vňate môžem do mäsovej zmesi pridať aj iné obľúbené čerstvé alebo sušené bylinky, napríklad oregano, bazalku alebo tymián.3. Ak mám rád/a pikantnejšie, môžem do mäsovej zmesi pridať aj štipku mletej pálivej papriky alebo najemno nasekanú čerstvú chilli papričku.4. Toto jedlo je skvelé aj na zužitkovanie staršej bagety. Ak je bageta príliš tvrdá, môžete ju pred ukladaním do formy zľahka pokvapkať mliekom alebo vývarom, aby zmäkla.