Hľadáte dokonalý dezert k popoludňajšej káve? Tieto tvarohové taštičky s jablkami sú jemné ako vatička a ich príprava je prekvapivo jednoduchá. Recept na famózne tvarohové pečivo, ktoré si zamiluje celá rodina, musíte vyskúšať.
1. Jablká ošúpte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na drobné kocky. Na panvici rozpustite maslo a jablká krátko poduste.
2. Pridajte citrónovú šťavu, hnedý cukor a duste 5 – 7 minút, kým jablká nezmäknú.
3. V miske rozmiešajte kukuričný škrob s vodou, vlejte k jablkám a za stáleho miešania nechajte zmes zhustnúť.
4. Odstavte z plameňa, vmiešajte čerešňový džem a nechajte náplň úplne vychladnúť.
5. V miske vyšľahajte vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli do peny.
6. Pridajte tvaroh, olej a jedlú sódu. Dôkladne premiešajte, aby sa suroviny spojili.
7. Postupne prisypávajte múku a vypracujte mäkké, nelepivé cesto. Rozdeľte ho na 16 rovnakých častí.
8. Každý kúsok cesta v rukách sploštite na placku, do stredu vložte lyžičku vychladnutej plnky a okraje pevne spojte (vytvorte taštičku alebo bochníček).
9. Taštičky uložte na plech vystlaný papierom na pečenie a potrite zmesou žĺtka a mlieka.
10. Rúru predhrejte na 180 °C a pečte približne 20 – 25 minút do zlatohneda.
11. Ešte teplé pečivo poprášte práškovým cukrom.
Poznámky
1. Plnku nechajte pred plnením naozaj vychladnúť. Horúca plnka by roztopila cesto a taštičky by sa ťažko zatvárali.2. Ak máte príliš suchý tvaroh, pridajte do cesta o lyžicu oleja alebo mlieka navyše, aby bolo krásne vláčne.Variácie: Hruškové potešenie (namiesto jabĺk hrušky a škorica) alebo Čokoládová verzia (kocka čokolády do stredu).