Tieto tvarohové pletence s jednoduchou cukrovou polevou sú dezertom, ktorý si zamilujú nielen deti, ale aj dospelí. Sú úžasne mäkučké, vláčne vďaka tvarohovej náplni a na povrchu krásne lesklé.
13. Do bochníčkov na plechu urobte dnom pohára priehlbinu. Naplňte tvarohom, na vrch dajte čerešne. Okraje potrite rozšľahaným vajcom s mliekom. Posypte posýpkou.
14. Pečte pri 190°C (upravená teplota z kroku 12, pôvodne 200°C v kroku 13) cca 20-25 minút do zlato-hneda.
Dokončenie polevou:
15. Poleva: Preosiaty práškový cukor (200-250g) vymiešajte s horúcou vodou (3-4 PL) na hustú polevu. Horúce upečené pletence potrite/polejte.
16. Nechajte polevu stuhnúť a koláčiky vychladnúť. Podávajte.
Poznámky
1. Namiesto citrónovej kôry môžem do tvarohovej náplne pridať aj vanilkový extrakt alebo rumovú arómu pre inú chuťovú variáciu.2. Do tvarohovej náplne môžem pridať aj hrozienka vopred namočené v rume alebo horúcej vode, prípadne iné drobné sušené ovocie.3. Pre ešte krajší vzhľad môžem pred pečením pletence posypať aj plátkami mandlí alebo nasekanými orechmi (tie pridám pred potretím vajíčkom).4. Tieto tvarohové pletence sú najlepšie čerstvé, v deň upečenia. Ak vám zostanú, skladujte ich v uzavretej nádobe, aby príliš neobschli.