Táto vianočná torta Biely anjel je klenotom sviatočného stola. Snehobiela, plná orieškov a lahodného pudingového krému. Vianočná torta Biely anjel je nepečená, takže ušetríte čas a rúru necháte voľnú pre iné dobroty.
240gvanilkového pudingu v prášku(6 balíčkov po 40 g)
200gbielej čokolády
Maslový krém
250gmasla(alebo margarínu pre pôstnu verziu)
100gpráškového cukru
Šľahačková vrstva
300gšľahačky v prášku(+ 300 ml studenej vody/mlieka)
Pokyny
Postup prípravy
1. Väčšiu časť mlieka (750 ml) zmiešajte s vodou a dajte variť.
2. V zvyšnom mlieku (cca 250 ml) rozmiešajte všetok pudingový prášok a kryštálový cukor.
3. Keď mlieko zovrie, vlejte pudingovú zmes. Za stáleho miešania uvarte veľmi hustý puding.
4. Odstavte z plameňa. Do horúceho pudingu nalámte bielu čokoládu a miešajte, kým sa nerozpustí.
5. Puding prikryte fóliou (priamo na povrch) a nechajte úplne vychladnúť na izbovú teplotu.
6. V miske vyšľahajte zmäknuté maslo (alebo margarín) s práškovým cukrom do peny.
7. Postupne po lyžiciach zašľahajte vychladnutý puding do masla. Vznikne hladký krém.
8. V inej miske vyšľahajte šľahačku (práškovú s vodou alebo čerstvú smotanu) do tuha.
9. Vrstvenie: Na podnos položte prvú oblátku. Natrite ju tenkou vrstvou pudingového krému.
10. Krém posypte mletými lieskovcami a naneste vrstvu šľahačky.
11. Prikryte druhou oblátkou a postup opakujte (puding – orechy – šľahačka), kým neminiete oblátky.
12. Poslednú oblátku potrite zvyškom pudingového krému a posypte orechmi alebo kokosom.
13. Tortu dajte do chladničky aspoň na 4 hodiny (ideálne cez noc), aby stuhla a dala sa krájať.
Poznámky
1. Hustota pudingu: Neľakajte sa množstva pudingového prášku (6 ks). Krém musí byť extra hustý ("betónový"), aby udržal váhu torty a nerozmočil oblátky príliš rýchlo.2. Lieskovce: Orechy pred mletím určite nasucho opražte na panvici. Dodajú torte výraznú a luxusnú vôňu, ktorá pripomína známe guličky Rocher.3. Kokosový anjel: Namiesto lieskovcov použite strúhaný kokos. Biela čokoláda a kokos k sebe ladia dokonale.