Pečené bravčové karé so zemiakmi je absolútna klasika, ktorá nikdy nesklame. Tento recept z jedného pekáča spája dokonale mäkké a šťavnaté mäso s lahodnou cibuľovo-horčicovou šťavou a navrchu upečenými chrumkavými zemiakmi. Ide o výdatné a pritom jednoduché hlavné jedlo, ideálne na nedeľný obed.
7. Všetko zalejte horúcou vodou alebo vývarom tak, aby bolo mäso ponorené približne do polovice. Na záver povrch mäsa rovnomerne poprášte mletou sladkou paprikou.
8. Pekáč dôkladne prikryte alobalom alebo pokrievkou. Vložte do predhriatej rúry a pečte 45-50 minút.
9. Po tomto čase pekáč vyberte z rúry a odokryte. Zvýšte teplotu rúry na 210 °C.
10. Na predpečené mäso rovnomerne navrstvite ochutené plátky zemiakov.
11. Vráťte už odokryté do rúry a pečte ďalších 20-25 minút, alebo kým nie sú zemiaky na povrchu krásne zlatisté a chrumkavé.
Dokončenie a servírovanie:
12. Hotové jedlo vyberte z rúry a nechajte ho pred krájaním aspoň 5 minút odpočinúť.
13. Podávajte plátok mäsa preliaty výborným výpekom z dna pekáča spolu s porciou upečených zemiakov.
Poznámky
1. Pre ešte lepšiu chuť môžete plátky karé pred vložením do pekáča z oboch strán sprudka opiecť na panvici.2. Spolu s cibuľou môžete na dno pekáča pridať aj na kolieska nakrájanú mrkvu alebo petržlen.3. Ak máte radi pikantné, pridajte k mäsu okrem sladkej papriky aj štipku pálivej.