Hľadáte recept na ten najlepší chrumkavý kapustový šalát, ktorý si môžete urobiť do zásoby na zimu, ale maškrtiť na ňom už o pár hodín? Potom je tento expresný RECEPT presne pre vás! Je hotový za pár minút a výsledok je fantastický. Zabudnite na zložité postupy, tento šalát je neuveriteľne jednoduchý a vďaka overenému sladkokyslému nálevu aj neskutočne chutný. Je to dokonalá príloha k pečenému mäsu, rezňom, alebo len tak, ako svieži vitamínový šalát kedykoľvek počas roka.
9. Poháre necháme úplne vychladnúť pri izbovej teplote. Po vychladnutí skladujeme v chladničke alebo na chladnom a tmavom mieste.
10. Šalát je najlepší, keď sa nechá odležať aspoň 24 hodín, ale konzumovať sa dá prakticky ihneď po vychladnutí.
Poznámky
1. Do nálevu niekedy pridám aj pár guličiek nového korenia alebo bobkový list pre ešte bohatšiu chuť. Pred zalievaním ich ale vyberiem.2. Ak mám rád pikantné, pridám do každého pohára aj malý kúsok feferónky alebo pár plátkov chrenu.3. Pre krajšiu farbu niekedy použijem namiesto bielej kapusty červenú. Šalát je potom nádherne fialový.4. Tento šalát je nielen skvelá príloha, ale ja ho používam aj ako základ do sendvičov alebo burgerov namiesto kupovanej "coleslaw" verzie. Stačí pridať trochu majonézy.