Hľadáte recept na rýchlu a sýtu večeru, ktorá zasýti celú rodinu? Tieto zapekané mäsové toasty s mletým mäsom a ťahavou mozzarellou pripravíte len z pár surovín a ich príprava vám nezaberie viac ako 30 minút. Vyskúšajte tento geniálny recept ešte dnes a uvidíte, že si ho zamilujete!
300gmletého mäsa(ideálne mix bravčového a hovädzieho)
1kscibule
50mlperlivej vody
1ČLsoli
0.5ČLčierneho korenia
0.5ČLtalianskych byliniek
0.25ČLsušeného cesnaku
0.25ČLmletej sladkej papriky
Na dokončenie:
4krajcetoastového chleba
180gmozzarelly(vcelku, na strúhanie)
čerstvá petržlenová vňať(podľa chuti)
Pokyny
Príprava mäsovej zmesi a toastov:
1. Rúru si predhrejte na 180 °C a plech vysteľte papierom na pečenie.
2. Vo väčšej miske dôkladne zmiešajte mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu a všetky koreniny: soľ, čierne korenie, talianske bylinky, sušený cesnak a mletú papriku.
3. Následne do zmesi prilejte perlivú vodu a ešte raz premiešajte, aby bola plnka krásne nadýchaná.
4. Pripravenú mäsovú zmes rovnomerne natrite na 4 krajce toastového chleba a poukladajte ich na plech.
Pečenie a servírovanie:
5. Každý toast na záver bohato posypte nahrubo nastrúhanou mozzarellou.
6. Pečte v predhriatej rúre približne 25 minút, alebo kým nie je syr zlatistý a mäso prepečené.
7. Horúce toasty pred podávaním posypte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a okamžite servírujte.
Poznámky
1. Pre pikantnejšiu verziu pridajte do mäsa štipku chilli alebo kúsok nasekanej papričky.2. Podávajte s čerstvým zeleninovým šalátom alebo s obľúbeným cesnakovým dresingom.3. Namiesto mozzarelly môžete použiť aj iný strúhaný syr, napríklad eidam alebo čedar.