Zabudnite na zložité chlebíčky. Ak máte lístkové cesto a tavený syr, pripravíte geniálne pohostenie z lístkového cesta za pár minút. Tieto bleskové plnené rožky sú vláčne a vďaka tavenému syru krásne krémové. Podávajú sa s fantastickým dresingom.
13. Dochuťte oreganom, štipkou rasce, soľou a čiernym korením.
14. Všetko spolu dôkladne rozmixujte na hladkú omáčku.
Poznámky
1. Tavený syr: Použite kvalitný tavený syr v črievku, ktorý sa dobre rozotiera. Nekupujte plátkový tavený syr, ten sa pri pečení správa inak a vytečie.2. Studené cesto: S lístkovým cestom pracujte rýchlo, kým je studené z chladničky. Ak sa príliš oteplí, začne sa lepiť a rožky nebudú pekne lístkovať.Variácie:1. Pikantné: Do taveného syra vmiešajte štipku mletého čili alebo pridajte na šunku kúsok feferónky.2. So slaninou: Namiesto šunky použite na tenké plátky nakrájanú oravskú slaninu.