Rožky s čokoládou sú sladké, na povrchu chrumkavé a vo vnútri lahodné a vláčne. Tento recept na najlepšie plnené domáce rožky vám ukáže, ako si pripraviť pečivo, ktoré si zamilujete.
7. Na širšiu základňu každého trojuholníka dajte čokoládové kúsky. Pevne zarolujte smerom k špičke. Špičku pritlačte.
8. Ukladajte na plech s papierom (špičkou nadol). Prikryte, nechajte kysnúť 30 minút.
Dokončenie pred pečením a samotné pečenie:
9. Rúru predhrejte na 200°C. Žĺtok (1ks) rozšľahajte s mliekom (1PL).
10. Vykysnuté rožky potrite žĺtkovou zmesou. Pečte pri 200°C 8-10 minút. Znížte teplotu na 180°C, dopekajte 10-15 minút do zlata.
Dokončenie:
11. Upečené rožky nechajte úplne vychladnúť na mriežke.
12. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Poznámky
1. Pre ešte intenzívnejšiu čokoládovú chuť môžem použiť kvalitnú horkú čokoládu s vyšším obsahom kakaa, alebo kombináciu mliečnej a horkej čokolády.2. Namiesto klasických čokoládových kúskov môžem do rožkov zabaliť aj kúsok Nutelly alebo iného obľúbeného orieškovo-čokoládového krému.3. Ak chcem mať rožky extra lesklé, môžem ich ihneď po vybratí z rúry ešte horúce potrieť trochou rozpusteného masla.4. Tieto plnené rožky sú najlepšie čerstvé, v deň upečenia. Ak vám predsa len zostanú, skladujte ich v uzavretej nádobe, aby príliš neobschli.