Hľadáte nový a kreatívny spôsob, ako pripraviť cuketu? Tieto fantastické cuketové krúžky plnené šťavnatým mletým mäsom a zapečené so syrom sú presne to, čo musíte vyskúšať. Je to jednoduché, neskutočne chutné a vyzerá to absolútne skvele. Tento recept sa okamžite stane hitom vašej kuchyne!
čerstvé bylinky na ozdobu(napr. kôpor, petržlenová vňať)
1PLrastlinného oleja
Pokyny
Príprava plnky a cukety:
1. Cukety umyte a nakrájajte na kolieska hrubé približne 1,5 - 2 cm.
2. Pomocou lyžičky alebo malého noža opatrne vydlabte stred každého kolieska, aby ste vytvorili krúžky. Ponechajte pevné dno.
3. Vydlabanú dužinu vložte do mixéra spolu s očistenou cibuľou a rozmixujte na jemnú kašu.
4. Na panvici zľahka rozohrejte olej. Pridajte rozmixovanú zmes a restujte ju na strednom plameni 5-7 minút, kým sa neodparí väčšina vody.
5. Vo veľkej mise zmiešajte mleté mäso s vychladnutou orestovanou zmesou. Dochuťte soľou a čiernym korením a dôkladne premiešajte.
Plnenie a pečenie:
6. Rúru si predhrejte na 200 °C. Plech na pečenie zľahka potrite olejom alebo vysteľte papierom na pečenie.
7. Na plech poukladajte pripravené cuketové krúžky. Každý krúžok naplňte mäsovou zmesou.
8. Paradajky nakrájajte na tenké kolieska a na každý naplnený krúžok položte jedno koliesko.
9. Plech vložte do vyhriatej rúry a pečte 25 minút.
10. Po uplynutí tejto doby plech vyberte. Každý krúžok posypte štedrou vrstvou nastrúhaného syra.
11. Vráťte plech do rúry a pečte ešte ďalších 10 minút, kým sa syr krásne neroztopí a nezozlatne.
12. Hotové jedlo pred podávaním ozdobte nasekanými čerstvými bylinkami.
Poznámky
1. Pre pikantnejšiu verziu pridajte do mäsovej zmesi štipku mletého čili alebo údenú papriku.2. Namiesto mletého mäsa môžete použiť zmes húb a uvarenej ryže pre vegetariánsky variant.3. Podávajte s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo len s čerstvým zeleninovým šalátom.