Ak máte v chladničke kus poctivého bravčového bôčika a premýšľate, ako ho premeniť na niečo skutočne výnimočné, táto pečená bôčiková nátierka na pive je presne to, čo hľadáte. Je to recept, ktorý si zamilujete na prvé ochutnanie – plná, bohatá mäsová chuť, jemne prevoňaná pivom, cibuľou, cesnakom a koreninami, to všetko v dokonale roztierateľnej konzistencii.
1. Ak chcem dosiahnuť jemnejšiu konzistenciu nátierky, môžem upečený bôčik ešte za tepla pomlieť na mäsovom mlynčeku (dvakrát pre extra jemnosť) a až potom ho zmiešať s výpekom a ostatnými dochucovadlami. Pre hrubšiu textúru stačí mäso len nahrubo nasekať alebo krátko rozmixovať.2. Do nátierky môžem pri finálnom dochucovaní pridať aj štipku majoránky, tymianu alebo prelisovaný strúčik čerstvého cesnaku pre ešte intenzívnejšiu chuť. Niekto pridáva aj trochu chilli pre pikantný nádych.3. Správne pripravená a dobre vychladená bôčiková nátierka vydrží v chladničke v uzavretom pohári aj týždeň. Pre dlhšiu trvanlivosť ju môžem po naplnení do pohárov krátko sterilizovať.4. Táto nátierka je výborná nielen na chlieb. Môžem ju použiť aj ako plnku do slaných koláčov, na jednohubky alebo ako základ pre obložené chlebíčky. Skvele chutí aj s varenými zemiakmi v šupke.