Tento nepečený sušienkový chlebíček je hotový za pár minút a potrebujete naň len 5 bežných surovín. Je to môj tajný tromf na dezert, ktorý vyzerá efektne a chutí absolútne fantasticky.
1hrsťnasekaných mandlí(alebo iných orechov) na ozdobu
Pokyny
1. Najprv si pripravte kávu a nechajte ju úplne vychladnúť.
2. V mise zmiešajte mascarpone izbovej teploty s orieškovým krémom. Miešajte, kým sa nespoja do hladkého krému.
3. Teraz prichádza na rad skladanie. Zoberte si jednu sušienku a natrite ju tenkou vrstvou krému. Prikryte ju druhou sušienkou a zľahka pritlačte. Vytvorili ste tak prvý pár.
4. Tento zlepený pár bleskovo (len na sekundu) namočte do studenej kávy a postavte ho na servírovací tanier alebo podnos "nastojato", na dlhšiu hranu.
5. Opakujte postup: zlepte ďalší pár sušienok, namočte ho v káve a priložte ho tesne k prvému páru.
6. Takto pokračujte, kým neminiete všetky sušienky. Vytvoríte tak dlhý rad, ktorý bude pripomínať chlebíček.
7. Zvyšným krémom potrite celý povrch a boky chlebíčka. Stierkou ho pekne uhlaďte.
8. Na záver celý dezert husto posypte nasekanými mandľami.
9. Vložte ho stuhnúť aspoň na 1 hodinu do mrazničky, alebo na 3-4 hodiny do chladničky.
10. Pred podávaním krájajte ostrým nožom našikmo.
Poznámky
1. Trik na dokonalý 'pásikavý' rez: Po stuhnutí krájajte chlebíček vždy našikmo, pod uhlom asi 45 stupňov. Len tak sa vám v reze ukáže krásna mozaika striedajúcich sa vrstiev sušienok a krému.2. Vyberte si správne sušienky: Najlepšie na tento recept sú hranaté maslové sušienky (napríklad Bebe alebo Club). Majú ideálny tvar na skladanie a po navlhčení kávou krásne zmäknú.3. Pracujte rýchlo pri namáčaní: Sušienky do vychladnutej kávy namáčajte naozaj len na zlomok sekundy. Ak by nasiakli príliš, mohli by sa pri skladaní lámať a rozpadávať.