Najrýchlejší tvarohový dezert do pohára (5-minútové tiramisu)
Áno, čítate správne. Keď hovorím najrýchlejší, myslím to vážne. Tento dezert máte navrstvený v pohároch doslova za 5 minút. Je to moja tajná zbraň, keď príde nečakaná návšteva alebo ma prepadne neskrotná chuť na sladké. Žiadne pečenie, žiadne zložité krémy.
100ml100 ml silnej vychladnutej kávy(napr. instantnej)
1balenie1 balenie dlhých piškót
1miska1 miska drobného ovocia(čerstvého alebo mrazeného, napr. maliny, čučoriedky)
vaječný likér, čokoládová ryža alebo strúhaná čokoládaVoliteľné na ozdobu:
Pokyny
1. Príprava krému. Vo väčšej mise dohladka vymiešajte tvaroh, kyslú smotanu, vanilínový a práškový cukor. Krém ochutnajte a prípadne doslaďte podľa svojej chuti.
2. Pripravte si poháre alebo dezertné misky.
3. Vrstvenie. Na dno každého pohára nalámte alebo vcelku poukladajte piškóty tak, aby pokryli dno.
4. Každú vrstvu piškót polejte 1-2 lyžicami vychladnutej kávy.
5. Na piškóty navrstvite ovocie. Ak používate mrazené, nemusíte ho vopred rozmrazovať.
6. Na ovocie rovnomerne rozdeľte tvarohový krém.
7. Vrch pohárov môžete podľa chuti pokvapkať vaječným likérom a posypať čokoládovou ryžou alebo nastrúhanou čokoládou.
8. Dezert môžete podávať ihneď, ale najlepší je, keď ho necháte aspoň 15 minút postáť v chladničke, aby sa chute prepojili.
Poznámky
1. Ako na dokonalý krém? Pre najjemnejší krém použite jemný mäkký tvaroh (nie hrudkovitý) a suroviny izbovej teploty. Ľahšie sa spoja do hladkej textúry aj bez použitia mixéra, stačí metlička.2. Piškóty nepremáčajte. Piškóty stačí naozaj len zľahka pokvapkať kávou. Nasajú vlhkosť aj z tvarohového krému a ovocia. Ak by ste ich namočili príliš, na dne pohára by sa vytvorila nepekná kaša.