Napadlo by vám, aká pochúťka môže vzniknúť, ak zmiešate kávu a múku? Z týchto jednoduchých surovín pripravíte vynikajúci dezert. Kávové šišky plnené lahodným krémom a máčané v čokoláde – to je dokonalá pochúťka, ktorej nebudete vedieť odolať.
1. Príprava cesta. V pohári zalejte instantnú kávu horúcou vodou a nechajte úplne vychladnúť.
2. V mise zmiešajte múku, kypriaci prášok a soľ. Pridajte vajce a vychladnutú kávu. Vymieste hladké cesto a nechajte ho 15 minút odpočívať.
3. Príprava krému. Zvlášť vyšľahajte zmäknuté maslo do peny. V druhej nádobe vyšľahajte šľahačku v prášku s mliekom dotuha. Obe hmoty zľahka stierkou spojte a dajte do chladničky.
4. Smaženie. Cesto rozvaľkajte na tenko a vykrajujte kolieska. Smažte v horúcom oleji z oboch strán dozlatista. Nechajte vychladnúť na mriežke.
5. Plnenie a zdobenie. Vychladnuté šišky naplňte krémom pomocou cukrárskeho vrecka. Namočte do rozpustenej čokolády a posypte orieškami.
Poznámky
1. Ako na dokonalý krém? Tajomstvo pevného krému je v oddelenom šľahaní. Vždy najprv vyšľahajte šľahačku dotuha a zvlášť vyšľahajte zmäknuté maslo. Až potom ich zľahka spojte stierkou.2. Cesto bez kysnutia. Výhodou tohto cesta je, že nepotrebuje dlhé kysnutie. Vďaka kypriacemu prášku mu stačí krátky odpočinok, aby sa s ním lepšie pracovalo.