Najlepšie kuracie prsia na cesnaku z jednej panvice
Stavím sa, že lepšie a šťavnatejšie kuracie prsia na cesnaku ste ešte nevarili. Toto nie je len obyčajné mäso na prírodno. Je to absolútna chuťová bomba z jednej panvice, kde sa jemné mäso snúbi s bohatou a krémovou cesnakovou omáčkou. Je to recept, ktorý keď raz vyskúšate, iný už chcieť nebudete.
2.5PL2,5 PL hladkej múky(2 PL na mäso, ½ PL do omáčky)
1ČL1 ČL mletej sladkej papriky
soľ a mleté čierne korenie
Omáčka:
40g40 g masla
2.5strúčiky2-3 strúčiky cesnaku
100ml100 ml vody(alebo vývaru)
1.5PL1-2 PL rastlinného oleja na vyprážanie
Pokyny
1. Príprava mäsa. Kuracie prsia nakrájajte na kocky. V mise zmiešajte so soľou, korením, paprikou a 2 PL múky.
2. Opekanie. Na panvici na horúcom oleji sprudka opečte mäso zo všetkých strán dozlatista. Vyberte ho a odložte bokom.
3. Príprava omáčky. Do výpeku na panvici pridajte maslo. Keď sa rozpustí, pridajte prelisovaný cesnak a restujte len 30 sekúnd.
4. Prisypte ½ PL múky, vytvorte zápražku. Postupne za stáleho miešania prilejte vodu a vymiešajte hladkú omáčku. Dochuťte soľou.
5. Dokončenie. Do vriacej omáčky vráťte mäso aj so šťavou a už len krátko prehrejte (1 minútu). Ihneď podávajte.
Poznámky
1. Ako na zaručene šťavnaté prsia? Tajomstvo je v obalení v múke, ktoré v mäse 'uzamkne' šťavu, a v naozaj len krátkom finálnom prehriatí v omáčke. Nikdy ho už dlho nevarte.2. S cesnakom opatrne! Cesnak sa v horúcom tuku veľmi rýchlo spáli a zhorkne. Restujte ho naozaj len krátko, kým sa rozvonia, a hneď pridajte ďalšie suroviny.