Jednoduchý recept na vynikajúce domáce fašírky pripravené z mletého kuracieho mäsa, ochutené bylinkami a cesnakom, obalené v strúhanke a vypražené dozlatista. Podávané s varenými zemiakmi.
11. Podávajte teplé fašírky so zemiakmi, zeleninovým šalátom alebo dipom.
Poznámky
1. Pre ešte šťavnatejšie fašírky môžete do mäsovej zmesi pridať aj lyžicu bieleho jogurtu alebo kyslej smotany.2. Namiesto obaľovania len v strúhanke môžete použiť klasický trojobal (múka, vajce, strúhanka) pre ešte chrumkavejší výsledok.3. Ak chcete zdravšiu verziu, môžete fašírky upiecť v rúre. Poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie, zľahka ich potrite olejom a pečte pri cca 190-200°C približne 20-25 minút, alebo kým nie sú prepečené a zlatisté (v polovici pečenia ich otočte).4. Zvyšné fašírky sú výborné aj na studeno, napríklad ako súčasť obložených chlebíčkov alebo sendvičov.