Najlepšie bravčové výpečky so špenátom a hubovou knedľou
Keď sa povie nedeľný obed, predstavím si presne toto. Poctivé, pomaly pečené a neskutočne šťavnaté bravčové výpečky, k tomu krémový špenát a nadýchaná domáca knedľa plná húb. Je to klasika, ktorá nikdy nesklame a s týmto receptom ako od babičky ju zvládnete na jednotku.
Krok 1: Príprava a pečenie mäsaRúru predhrejte na 200 °C. Mäso nakrájajte na kocky, v pekáči zmiešajte s cibuľou, cesnakom, soľou, korením a rascou. Podlejte vodou, prikryte alobalom a pečte 90 minút. Potom odokryte a pečte ešte 20 minút dozlatista.
Krok 2: Príprava knedle (kým sa mäso pečie)Rožky nakrájajte na kocky. Na masti opečte huby s rascou a cesnakom. V mise zmiešajte vajcia, mlieko a múku. Túto zmes nalejte na rožky, pridajte huby a spracujte cesto. Rozdeľte na dve časti, každú zabaľte do fólie a varte vo vriacej vode 20 minút.
Krok 3: Príprava špenátuNa masle urobte z cibuľky a múky zápražku, zalejte mliekom. Pridajte mrazený špenát, cesnak, soľ a korenie. Varte 10 minút. Nakoniec vmiešajte rozšľahané vajce a ešte 3 minúty povarte.
Poznámky
1. Ako na najšťavnatejšie výpečky? Tajomstvo je v pomalom pečení pod alobalom. Mäso sa tak dusí vo vlastnej šťave a je neskutočne mäkké. A nezabudnite na správny výber mäsa – prerastená krkovička je stávka na istotu.2. Knedľa bez neporiadku. Varenie knedle zabalenej v potravinárskej fólii je skvelý trik. Udrží si perfektný tvar a nerozvarí sa. Len ju po uvarení ihneď vyberte z fólie, aby sa nezaparila.