Toto je objav sezóny! Absolútne najlepší nepečený jablkový koláč, na ktorý nepotrebujete múku, vajcia ani mixér. Celá aktívna príprava vám naozaj nezaberie viac ako 15 minút, potom ho už len stačí poriadne vychladiť. Je neskutočne lahodný, krémový a plný jesennej chuti.
1. Príprava jabĺk. Jablká ošúpte, nastrúhajte nahrubo a na panvici poduste s 3 PL cukru a škoricou asi 10 minút.
2. Príprava základu. Sušienky nahrubo nasekajte, zmiešajte s mletými orechmi a nasekanou horkou čokoládou.
3. Do sušienkovej zmesi pridajte horúcu jablkovú hmotu a premiešajte. Zmes utlačte na dno tortovej formy (Ø 22 cm) vystlanej papierom na pečenie.
4. Príprava krému. V hrnci metličkou rozmiešajte mlieko, cukry a škrob. Za stáleho miešania uvarte hustý krém.
5. Do horúceho krému vmiešajte nalámanú bielu čokoládu, kým sa nerozpustí.
6. Dokončenie. Teplý krém nalejte na sušienkový základ. Nechajte vychladnúť a potom dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Poznámky
1. Trpezlivosť pri chladnutí. Nepodceňte čas chladenia. Krém z bielej čokolády potrebuje niekoľko hodín, aby poriadne stuhol. Len tak budú rezy pevné a budú sa dať pekne krájať.2. Aké sušienky použiť? Najlepšie sa hodia obyčajné maslové sušienky, BeBe keksy alebo Marína keksy. Môžete však experimentovať aj s kakaovými sušienkami.