Ak hľadáte recept na rýchly, farebný a neskutočne chutný obed alebo večeru, práve ste ho našli. Všetky suroviny len nakrájate, napicháte na špajdle, položíte na jeden plech a o 30 minút máte hotovú delikatesu, ktorá poteší celú rodinu.
1. Príprava. Rúru predhrejte na 180 °C. Drevené špajdle namočte do vody. Kuracie prsia nakrájajte na kocky a zmiešajte s korením, soľou a 1 PL oleja.
2. Zeleninu nakrájajte na kúsky veľkosti mäsa. Plátky slaniny prekrojte na polovicu.
3. Napichovanie. Každú kocku mäsa zabaľte do kúska slaniny. Striedavo napichujte na špajdle zeleninu a mäso v slanine.
4. Pečenie. Hotové špízy poukladajte na plech s papierom na pečenie, pokvapkajte zvyšným olejom a pečte cca 25 minút.
Poznámky
1. Zabaľte mäso do slaniny. Tento trik udrží chudé kuracie prsia neuveriteľne šťavnaté aj pri pečení v rúre.2. Namočte špajdle. Ak používate drevené špajdle, pred napichovaním ich namočte do vody, aby sa vám v horúcej rúre nespálili.