Hľadáte šťavnatý recept na mäsovú roládu so syrom? Táto roláda je nielen chutná, ale aj rýchlo hotová za 90 minút. Milujem tento recept, pretože je ideálny na slávnostnú večeru či pohodový rodinný obed.
1. Bravčové mäso rozkrojte tak, aby vznikol jeden veľký plát. Jemne ho naklepte cez potravinovú fóliu na rovnomernú hrúbku.
2. V miske zmiešajte soľ, dusitanovú soľ, prelisovaný cesnak a sójovú omáčku na marinádu.
3. Pripravenou marinádou dôkladne potrite mäsový plát z oboch strán. Mäso vložte do nádoby, prikryte a nechajte v chladničke marinovať aspoň 2–3 hodiny.
Náplň a formovanie rolády:
1. Syr nastrúhajte nahrubo, papriku nakrájajte na drobné kocky a petržlenovú vňať nasekajte najemno.
2. V miske premiešajte majonézu s horčičnými semienkami. Tretinu tejto zmesi natrite na marinovaný plát mäsa (na vnútornú stranu).
4. Plát mäsa teraz pevne zarolujte. Roládu previažte kuchynským špagátom, aby dobre držala tvar, a potrite ju druhou tretinou horčičnej majonézy.
Pečenie rolády:
1. Rúru si predhrejte na 190 °C. Pripravenú roládu vložte do vrecka na pečenie a dobre ho uzavrite.
2. Vložte do predhriatej rúry a pečte 60 minút.
3. Po hodine pečenia vrecko opatrne otvorte (pozor na horúcu paru), potrite roládu zvyšnou tretinou majonézovej zmesi a v otvorenom vrecku pečte ďalších 30 minút do chrumkava.
Poznámky
1. Paprikové jadierka si nechajte, použite ich na pestovanie nových rastlín.2. Majonézu môžete nahradiť gréckym jogurtom pre ľahšiu chuť.3. Roládu po upečení nechajte 10 minút odpočinúť pre lepšiu šťavnatosť.Variácie:Vegan: Nahraďte mäso plátom marinovaného tofu.Fusion twist: Do náplne pridajte sušené paradajky a bazalku.