Lepšie ako z donášky: Domáce smažené rezance s kuracím mäsom
Ak milujete chuť ázijských smažených rezancov z reštaurácie, mám pre vás skvelú správu. S týmto receptom si ich doma pripravíte stokrát lepšie, zdravšie a hlavne oveľa lacnejšie. Sú plné chrumkavej zeleniny, jemného mäsa a dokonale vyváženej omáčky. Je to rýchla večera, ktorú budete chcieť robiť stále.
1. Príprava surovín. Všetko si nachystajte vopred: Mäso nakrájajte na rezance a zmiešajte s 1 ČL sójovej omáčky a škrobom. V miske zmiešajte všetky suroviny na omáčku. Všetku zeleninu nakrájajte na tenké pásiky/kúsky. Uvarte rezance podľa návodu a sceďte.
2. Smaženie. Vo woku na oleji urobte praženicu z vajec a odložte ju bokom.
3. Do woku pridajte olej a sprudka opečte mäso. Vyberte ho a odložte k vajciam.
4. Do woku dajte poslednú lyžicu oleja, pridajte zázvor, cesnak a čili, restujte 30 sekúnd.
5. Pridajte mrkvu a zeler, restujte na silnom plameni 2 minúty. Potom pridajte papriku a bielu časť cibuľky, restujte ďalšie 2 minúty.
6. Do panvice k zelenine pridajte rezance a minútu ich spolu prehadzujte.
7. Vráťte do panvice mäso a vajcia. Všetko zalejte omáčkou, pridajte zelenú časť cibuľky a čínsku kapustu.
8. Na najsilnejšom plameni poslednú minútu všetko rýchlo miešajte a prehadzujte. Ihneď podávajte.
Poznámky
1. Príprava je 90 % úspechu. Pri ázijských rezancoch je príprava všetkých surovín vopred kľúčová. Samotné smaženie je otázkou pár minút. Majte všetko nakrájané v miskách po ruke a pôjde to ako po masle.2. Vysoká teplota a rýchlosť. Tajomstvo chrumkavej zeleniny a šťavnatého mäsa je v rýchlom restovaní na vysokej teplote. Panvicu alebo wok vždy poriadne rozpáľte a nepreplňte ju.