Tieto maslové venčeky sú skutočným vianočným klenotom. Sú anjelsky jemné, krehké ako pavučinka a doslova sa rozplývajú na jazyku. Ak hľadáte overené maslové venčeky, ktoré zmiznú zo stola ako prvé, tento recept si okamžite uložte.
5. Na plech vystlaný papierom na pečenie striekajte tvary venčekov, esíčok alebo rožtekov.
6. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C (s ventilátorom) asi 12 až 15 minút. Musia byť len jemne ružové.
7. Vychladnuté pečivo namočte z polovice do rozpustenej čokolády (zmiešanej s lyžicou oleja pre lesk) a nechajte stuhnúť na mriežke.
Poznámky
1. PRO-TIP: Ak sa vám cesto ťažko vytláča, pravdepodobne bolo maslo príliš studené alebo ste dali veľa múky. Vrecko chvíľu zahrejte v dlaniach.2. Skladovanie: Pečivo skladujte v plechovej dóze v chlade. Na druhý deň je ešte jemnejšie.3. Variácia: Nahraďte 30 g múky za 30 g kvalitného kakaa pre tmavú verziu.4. Variácia: Venčeky nemusíte máčať, ale môžete ich zlepovať ríbezľovým džemom.