Jednoduchý a rýchly recept na lahodné špagety s kúskami tuniaka v jemnej bešamelovej omáčke ochutenej cesnakom, čerstvou petržlenovou vňaťou (alebo kôprom), citrónovou kôrou a bielym vínom (voliteľne).
8. Špagety sceďte (odložte si cca 100-150 ml vody z varenia).
9. Horúce špagety vmiešajte do omáčky. Pridajte trochu vody z cestovín na zriedenie a spojenie.
10. Dôkladne premiešajte a krátko prehrejte (1 min).
11. Ihneď podávajte, posypané zvyšnými bylinkami a voliteľne parmezánom.
Poznámky
1. Namiesto špagiet môžete použiť aj iné obľúbené druhy dlhých cestovín, napríklad linguine alebo tagliatelle. Výborne sa hodia aj kratšie tvary ako penne či fusilli.2. Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete na začiatku na masle krátko orestovať aj nadrobno nakrájanú malú šalotku alebo jarnú cibuľku pred pridaním múky.3. Ak máte radi pikantné, pridajte do omáčky spolu s cesnakom aj štipku mletých chilli vločiek.4. Namiesto petržlenovej vňate alebo kôpru môžete experimentovať aj s inými čerstvými bylinkami, napríklad bazalkou alebo pažítkou.