200mlhorúceho kuracieho vývaru(alebo vody s bujónom)
Soľ a mleté čierne korenie
2PLrastlinného oleja
Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Pokyny
1. Najprv si pripravte mäso. Kuracie prsia očistite, nakrájajte na väčšie kocky a zľahka ich osoľte a okoreňte. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno.
2. Vo veľkej hlbokej panvici rozpáľte 2 lyžice oleja. Na silnom ohni sprudka opečte kocky mäsa zo všetkých strán dozlatista (asi 3-4 minúty).
3. Opečené mäso vyberte z panvice a odložte bokom na tanier.
4. Do tej istej panvice dajte cibuľu a na strednom ohni ju opekajte dosklovita. Pridajte nasekaný cesnak a restujte ešte asi minútu, kým sa nerozvonia.
5. Teraz prichádza dôležitý krok. K cibuľovému základu nasypte karí korenie a sladkú papriku. Restujte za stáleho miešania asi 1 minútu, aby sa koreniny rozvoňali.
6. Zalejte horúcim vývarom a vareškou zoškrabte všetky chutné pripečené kúsky z dna panvice. Priveďte do varu a povarte 2-3 minúty.
7. V malej šálke si metličkou dobre rozmiešajte smotanu s lyžicou múky, aby ste nemali hrudky.
8. Túto zmes za stáleho miešania vlejte do vriaceho základu na panvici.
9. Na miernom ohni omáčku za občasného miešania povarte asi 5-10 minút, aby sa múka dobre prevarila a omáčka zhustla. Dochuťte soľou a korením.
10. Nakoniec odstavte panvicu z tepla. Do horúcej omáčky vráťte opečené kúsky mäsa aj so šťavou, ktorú pustili.
11. Všetko už len premiešajte a nechajte pár minút postáť, aby sa mäso prehrialo. Už ho nevarte!
1. Pre najšťavnatejšie mäso: Toto je najdôležitejší trik! Kuracie prsia nakrájané na kocky najprv sprudka opečte na panvici, vyberte ich a do omáčky ich vráťte až na samom konci. Ak by ste ich v omáčke varili dlho, boli by suché a gumové.2. 'Prebuďte' korenie: Karí korenie a papriku vždy pred pridaním tekutiny krátko opečte na cibuľovom základe. Tento proces uvoľní z korenín maximum chuti a arómy.3. Krémová omáčka bez hrudiek: Zátrepku zo smotany a múky vždy dobre rozmiešajte v samostatnej šálke dohladka. Až potom ju za stáleho miešania vlievajte do horúcej omáčky.