Pokiaľ hľadáte perfektný dezert ku káve, ktorý neobsahuje vajcia, vyskúšajte tieto plnené a krehké tvarohové sušienky. Ich príprava je veľmi jednoduchá a zvládnete ich pripraviť behom pár minút.
10. (Voliteľné) Povrch popichajte špáradlom/vidličkou.
Pečenie:
11. Pečte pri 180°C cca 12-15 minút do jemne zlatista.
Dokončenie:
12. Hotové sušienky nechajte úplne vychladnúť na mriežke.
13. Pred podávaním môžete posypať práškovým cukrom.
Poznámky
1. Namiesto marhuľového alebo jahodového džemu môžem použiť aj iný obľúbený hustý džem, napríklad ríbezľový, višňový, alebo dokonca slivkový lekvár. Dôležité je, aby nebol príliš tekutý.2. Pre ešte zaujímavejšiu chuť cesta môžem doň pridať aj trochu nastrúhanej citrónovej kôry z BIO citróna alebo pár kvapiek vanilkového extraktu.3. Ak nemám poruke kypriaci prášok do pečiva, môžem použiť aj jedlú sódu (cca 1/2 čajovej lyžičky), ale v tom prípade je dobré do cesta pridať aj trochu kyslej zložky (napr. lyžičku citrónovej šťavy alebo octu) na jej aktiváciu.4. Tieto tvarohové sušienky sú výborné aj na druhý deň, ak ich správne uskladníte v uzavretej dóze, aby zostali krehké a neobschli.