Klasická nepečená BeBe torta s dokonalým pudingovým krémom
Toto je pre mňa chuť detstva. Klasická nepečená torta z BeBe keksov, ktorú mi robievala mamička. Tajomstvo je v poctivom, domácom pudingovom kréme, ktorý je vďaka správnemu postupu dokonale hladký, jemný a nikdy sa nezrazí. Je to absolútna lahôdka, ktorá poteší na každej oslave.
3balíčky3 balíčky smotanového alebo vanilkového pudingu(spolu 120 g)
7.5PL7-8 PL kryštálového cukru(podľa chuti)
1balíček1 balíček vanilkového cukru(16 g)
200g200 g masla(zmäknutého, izbovej teploty)
Na dokončenie:
100g100 g horkej čokolády na varenie
2PL2 PL oleja
1hrsťhrsť nahrubo nasekaných vlašských orechov
Pokyny
1. Príprava pudingu. Do hrnca nalejte 800 ml mlieka a dajte ho zohrievať. V miske dohladka rozmiešajte 200 ml studeného mlieka s cukrami a pudingovými práškami.
2. Keď mlieko v hrnci zovrie, za stáleho miešania doň vlejte pudingovú zmes a uvarte hustý puding.
3. Uvarený puding prikryte fóliou priamo na povrchu a nechajte ho úplne vychladnúť na izbovú teplotu.
4. Príprava krému (kľúčový krok!). Zmäknuté maslo (musí mať rovnakú izbovú teplotu ako puding!) vyšľahajte mixérom do peny.
5. Do vyšľahaného masla postupne, po jednej lyžici, zašľahávajte vychladnutý puding, kým nevznikne hladký krém.
6. Vrstvenie. Pripravte si hlbší plech (ideálne cca 20x30 cm). Na dno poukladajte vrstvu sušienok.
7. Na sušienky rovnomerne natrite polovicu krému. Prikryte druhou vrstvou sušienok.
8. Natrite druhú polovicu krému a na vrch poukladajte tretiu, finálnu vrstvu sušienok.
9. Chladnutie. Pripravený koláč vložte stuhnúť do chladničky aspoň na 4-6 hodín, najlepšie na celú noc.
10. Poleva. Pred podávaním si vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu s olejom dohladka. Polejte ňou vrch stuhnutého zákusku a posypte orechmi.
Poznámky
1. Ako na krém, ktorý sa nikdy nezrazí? Tajomstvo je v teplote. Maslo aj uvarený puding musia mať pred spoločným šľahaním úplne rovnakú izbovú teplotu. Nikdy nepridávajte studený puding z chladničky do masla, lebo sa okamžite zrazí.2. Sušienky namáčať či nenamáčať? Pri tomto recepte sušienky nemusíte namáčať. Počas chladenia v chladničke krásne nasiaknu vlhkosť z krému a zmäknú tak akurát, aby sa dali perfektne krájať.