Ak hľadáte recept na rýchle, chutné a zároveň ľahšie jedlo, tento karfiolový mozoček so šunkou je presne to, čo potrebujete! Je to skvelá voľba pre tých, ktorí si chcú pochutnať na niečom výživnom.
7. Zalejte vyšľahanými vajcami. Na miernom/strednom ohni za občasného miešania opekajte 2-4 minúty, kým vajcia nestuhnú do konzistencie mozočku. Odstavte.
1. Pre ešte krémovejšiu konzistenciu mozočku môžem do vyšľahaných vajec pridať aj lyžicu kyslej smotany alebo trochu mlieka.2. Namiesto šunky môžem použiť aj inú obľúbenú údeninu, napríklad na kocky nakrájanú slaninku (tú odporúčam najprv samostatne opiecť do chrumkava) alebo kvalitnú klobásu.3. Ak mám rád/a výraznejšie chute, môžem do karfiolového mozočku pridať aj trochu strúhaného muškátového orieška alebo štipku kurkumy pre krajšiu farbu.4. Tento karfiolový mozoček je výborný aj ako náplň do slaných palaciniek alebo ako súčasť obložených chlebíčkov.