Ak máte doma zvyšnú kapustu, tieto kapustové fašírky sú ideálny lacný obed. Vďaka predvareniu kapusty sú mimoriadne jemné a šťavnaté. Naše kapustové fašírky sú skvelou bezmäsitou alternatívou, ktorá zasýti.
9. Všetko spolu dobre premiešajte. Hmota by mala byť dostatočne hustá, aby sa dali tvarovať fašírky. Ak je príliš riedka, pridajte ešte lyžicu múky.
10. Na veľkej panvici rozohrejte vyššiu vrstvu rastlinného oleja.
11. Lyžicou naberajte kôpky cesta. V rukách (alebo priamo na panvici) tvarujte placky (fašírky) a vkladajte ich do horúceho oleja.
12. Smažte na strednom plameni z oboch strán dozlatista (asi 3-4 minúty z každej strany).
13. Hotové fašírky ukladajte na tanier vystlaný papierovou kuchynskou utierkou, aby odsala prebytočný tuk.
Poznámky
1. Dôkladné scedenie: Kľúčom k úspechu je dobre scedená kapusta. Ak zostane príliš mokrá, fašírky budú potrebovať veľa múky, čím stvrdnú. Po scedení ju pokojne ešte dodatočne vytlačte rukami.2. Chrumkavosť: Pre chrumkavejší povrch môžete časť múky (alebo aj všetku) nahradiť strúhankou.Variácie:1. So syrom: Do zmesi pred smažením pridajte 100 g najemno strúhaného syra (napríklad eidam) pre krémovejšiu chuť.2. S bylinkami: Chuť skvele doplní nasekaná čerstvá petržlenová vňať, pažítka alebo štipka drvenej rasce.