1. Pripravte základnú penu. Do misy dajte zmäknuté maslo, práškový cukor a štipku soli. Krátko premiešajte, aby cukor neprášil. Potom šľahajte mixérom na vysokých otáčkach celých 10 minút. Hmota musí byť biela a nadýchaná.
2. Pridajte vajce. Do peny zašľahajte vajce izbovej teploty. Šľahajte len krátko, kým sa spojí s maslom.
3. Vmiešajte čokoládu. Čokoládu (100 g) rozpustite a nechajte vychladnúť, aby bola vlažná (nie horúca!). Prilejte ju do zmesi a zamiešajte.
4. Zapracujte múku. Nakoniec prisypte múku. Už nešľahajte dlho, len stierkou alebo na najnižších otáčkach vymiešajte mäkké, homogénne cesto.
5. Striekajte tvary. Cesto naplňte do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou špičkou (nedávajte ho tam veľa naraz). Na plech dajte papier na pečenie (v rohoch ho prilepte troškou cesta o plech, aby sa nešmýkal). Striekajte rožteky, vlnovky alebo kolieska.
6. Upečte. Pečte v rúre vyhriatej na 160 °C (s ventilátorom) približne 14 minút. Pečivo je hotové, keď je na dotyk pevné. Nechajte ho vychladnúť na plechu.
7. Zlepujte a zdobte. Vychladnuté kúsky spájajte zohriatym džemom. Konce namočte do roztopenej čokolády a posypte pistáciami.
Poznámky
1. Teplota rúk: Ak sa vám cesto ťažko vytláča, zohrejte vrecko chvíľu v dlaniach. Ak je príliš mäkké, dajte ho na 5 minút do chladničky.2. Džem: Džem pred plnením krátko zohrejte, bude sa lepšie rozotierať.