Jarná kuracia polievka so zemiakmi, špenátom a vajíčkom
Ľahká, no zároveň výdatná kuracia polievka plná jarnej zeleniny. Obsahuje kuracie mäso, zemiaky, čerstvý špenát, aromatický kôpor a je doplnená o varené vajíčko a kyslú smotanu pri podávaní.
13. Do každej porcie pridajte nakrájané vajce a lyžicu kyslej smotany. Podávajte s chlebom.
Poznámky
1. Pre ešte výraznejšiu chuť môžete na začiatku spolu s cibuľou a mrkvou orestovať aj kúsok koreňového petržlenu alebo zeleru nakrájaného na malé kocky.2. Namiesto klasického špenátu môžete použiť aj mladé lístky mangoldu alebo na jar aj mladé lístky púpavy (pred použitím ich dobre umyte).3. Ak máte radi hustejšie polievky, môžete na konci varenia odobrať časť zemiakov s trochou tekutiny, rozmixovať ich tyčovým mixérom dohladka a vrátiť späť do polievky, čím ju prirodzene zahustíte.4. Kôpor pridávajte naozaj až na samý záver, aby nestratil svoju typickú arómu.