Táto nepečená čokoládová torta je splneným snom. Je bez múky a vajec. Jej príprava trvá len 15 minút. Tajomstvo je v lyžici jogurtu, vďaka ktorej sa korpus tejto nepečenej čokoládovej torty pri krájaní nedrobí.
180mlsmotany na šľahanie(osladenej, napr. rastlinnej)
Ganache poleva
150mlsmotany na šľahanie(osladenej)
100gčokolády(horkej alebo mliečnej)
Pokyny
Postup prípravy
1. Sušienky v mixéri rozdrvte na jemný prášok.
2. Prášok presypte do misky a pridajte kakao.
3. Prilejte roztopené (nie horúce) maslo a premiešajte.
4. Kľúčový trik: Pridajte lyžicu jogurtu. Hmota bude vláčna a nebude sa drobiť.
5. Zmes utlačte pohárom na dno tortovej formy (priemer 20 cm). Dajte chladiť.
6. Čokoládová pena: Mlieko (125 ml) zohrejte tesne pod bod varu. Odstavte.
7. Nalámte doň 180 g horkej čokolády. Miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
8. V miske vyšľahajte dotuha 180 ml osladenej smotany na šľahanie.
9. Do šľahačky pomaly (stierkou) vmiešajte vychladnutú čokoládovú zmes.
10. Penu nalejte na sušienkový korpus a zarovnajte.
11. Poleva (Ganache): Zohrejte 150 ml smotany tesne pod bod varu. Zalejte ňou 100 g čokolády a vymiešajte dohladka.
12. Vychladnutú polevu nalejte na penovú vrstvu. Dajte chladiť do chladničky ideálne na 5–6 hodín, kým úplne nestuhne.
Poznámky
1. Trik s jogurtom: Nevynechajte jogurt v korpuse. Zabezpečí, že sa základ pri krájaní nebude lámať a ostane vláčny.2. Sladená smotana: Recept počíta s osladenou smotanou (často rastlinnou). Ak použijete klasickú 33% (neosladenú), torta bude veľmi horká.3. Ovocná torta: Pred naliatím polevy poukladajte na krém čerstvé maliny.4. Kávová pena: Do horúceho mlieka (v kroku 6) rozpustite lyžičku instantnej kávy.