Tento rýchly kávový koláč zvládnete aj bez váhy. Ide o "lyžičkový" recept, ktorý je expresne rýchly. Kakaovú piškótu zvlhčí káva. Skvelý krém z pudingu a šľahačky robí tento rýchly kávový koláč neodolateľným.
1balíčekčokoládového pudingu Danette(alebo podobný hustý puding)
Pokyny
Postup prípravy
1. Rúru predhrejte na 180 °C. Menšiu formu (cca 20x20 cm) vymastite a vysypte múkou.
2. Do misky dajte vajcia, soľ, vanilkový a kryštálový cukor. Metličkou krátko premiešajte.
3. Prilejte olej a mlieko, opäť premiešajte.
4. V druhej miske zmiešajte múku, kakao a prášok do pečiva. Zmes preosejte do tekutého základu.
5. Všetko metličkou vymiešajte na hladké, riedke cesto. Nalejte ho do pripravenej formy.
6. Pečte pri 180 °C približne 25 minút. Otestujte špajdľou.
7. Mlieko na zálievku zohrejte a rozpustite v ňom kávu. Ešte teplý korpus popichajte vidličkou a rovnomerne polejte kávovým mliekom. Nechajte úplne vychladnúť.
8. Príprava krému: Čokoládu rozpustite nad parou a nechajte ju úplne vychladnúť na izbovú teplotu (nesmie byť horúca!).
9. V mise vyšľahajte smotanu na šľahanie dotuha.
10. V druhej miske zmiešajte puding Danette s vychladnutou čokoládou. (Ak chcete zdobiť, odoberte si lyžicu tejto zmesi bokom).
11. Čokoládovo-pudingovú zmes stierkou zľahka vmiešajte (už nie mixérom) do vyšľahanej šľahačky.
12. Krém natrite na vychladnutý korpus. Ozdobte odloženou čokoládovou zmesou a vložte aspoň na 1 hodinu do chladničky.
Poznámky
1. Krém bez zrazenia: Nikdy nemiešajte studený puding (Danette) s horúcou čokoládou. Čokoláda by okamžite stuhla a vytvorila hrudky. Obe suroviny musia mať pred spojením izbovú teplotu.2. Veľkosť formy: Keďže ide o "5-lyžicový" recept, cesto je nízke. Použite malý plech (20x20 cm). Vo veľkom plechu by bol korpus príliš tenký.3. Ovocný koláč: Na hotový krém poukladajte čerstvé maliny alebo jahody.