Tieto domáce pudingové koláče sú ideálne raňajky. Kysnuté cesto je vďaka oleju a maslu úžasne vláčne a vanilkový krém v strede z nich robí obľúbenú dobrotu. Tieto pudingové koláče sú mäkké aj na druhý deň.
13. Rozdeľte ho na 12 až 15 rovnakých kúskov. Z každého kúska vytvarujte hladkú guľku.
14. Guľky ukladajte na plech s dostatočnými rozostupmi.
15. Prikryte ich utierkou a nechajte na plechu podkysnúť ešte 20–30 minút.
16. Pripravte si pohár s priemerom dna asi 5-6 cm. Dno pohára zľahka pomúčte.
17. Do stredu každej podkysnutej guľky zatlačte dnom pohára, aby ste vytvorili hlbokú jamku s okrajom.
18. Vychladnutý puding preložte do cukrárskeho vrecka (alebo použite lyžičku) a naplňte ním každú jamku.
19. Okraje cesta potrite žĺtkom rozmiešaným v mlieku.
20. Vrch pudingu a okraje posypte plátkami mandlí.
21. Pečte v predhriatej rúre 25–30 minút dozlatista.
22. (Voliteľné) Ešte horúce okraje môžete potrieť horúcim marhuľovým džemom pre lesk.
Poznámky
1. Trik s pohárom: Tlačenie jamky pohárom je rýchlejšie ako ručné tvarovanie. Okraje cesta sa krásne zdvihnú a puding zostane v strede.2. Vláčne cesto: Kombinácia oleja a masla v ceste zaručí, že koláče budú vláčne a mäkké aj na druhý deň.Variácie:1. Tvarohové: Namiesto pudingu naplňte jamky tvarohovou plnkou (tvaroh, cukor, žĺtok, hrozienka).2. Ovocné: Na pudingovú plnku pred pečením položte pár čučoriedok alebo malín.