Tieto dvojfarebné vianočné sušienky sú hitom sviatočného stola. Príprava cesta trvá skutočne len 10 minút. Kombinácia masla a oleja zaručí, že sú jemné a rozplývajú sa na jazyku. Sú to fantastické dvojfarebné vianočné sušienky.
5. Cesto rozdeľte na dve časti: jednu väčšiu (cca 2/3) a jednu menšiu (cca 1/3).
6. Do menšej časti cesta pridajte 1 lyžicu kakaa a 1 ČL oleja. Dôkladne premiešajte, aby vzniklo vláčne hnedé cesto.
7. Svetlé cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na obdĺžnik.
8. Z hnedého cesta vytvarujte niekoľko tenkých valčekov.
9. Valčeky poukladajte na svetlé cesto s malými medzerami.
10. Cesto prikryte potravinárskou fóliou a valčekom ho ešte jemne rozvaľkajte. Tým sa valčeky spoja s cestom a vytvoria mramorový ("zebra") vzor.
11. Fóliu odstráňte. Z cesta vykrajujte obľúbené vianočné tvary (hviezdičky, kolieska).
12. Sušienky ukladajte na pripravený plech.
13. Pečte vo vyhriatej rúre 12–15 minút. Musia zostať svetlé!
Poznámky
1. Neprepečte ich! Kľúčom k jemnosti je nízka teplota a krátky čas. Pri 160 °C im stačí 12–15 minút. Ak by ste ich piekli 20 minút, stvrdli by.2. Vláčne kakaové cesto: Nezabudnite do kakaovej časti pridať 1 ČL oleja. Kakao cesto vysušuje a olej mu vráti potrebnú vláčnosť a elasticitu.Variácia - Pistáciové: Namiesto kakaa pridajte do menšej časti cesta 2 lyžice najemno mletých pistácií pre krásny zeleno-biely efekt.Variácia - Mramorová poleva: Po upečení a vychladnutí polejte sušienky tmavou čokoládou.